The news is by your side.

Misterul despre originea Lunii! Argumente și controverse

0

Cei mă mulţi oameni de ştiinţă cred că Luna, satelitul misterios al Pământului, s-a format încă din primele zile ale Sistemului Solar, atunci când planetele se aflau în derivă totală.

Un obiect foarte mare sau pur şi simplu o altă planetă s-a ciocnit cu proto-Pământul, rezultând două planete noi, Pământul şi Luna. Dar oare această teorie este şi cea reală sau oamenii de ştiinţă îşi dau cu presupusul în lipsa informaţiei?

În epopeea sumeriana a creaţiei, Enuma Elish, numele sub care era cunoscut Luna, apare destul de târziu. Povestea epică debutează cu un anume loc în Univers, numit Azbu, unde lumina şi înţelepciunea erau părţi dominante.

În acel loc trăia Nammnu, cel care a dat naştere Pământului, cerului cât şi solului, plantelor şi animalelor. Atunci, fel de fel de zei, creaturi gigantice sau personaje ciudate, încep să apară pe Pământ. Ei se luptă între ei fără încetare şi totuşi Luna nu exista.

Când lucrurile s-au mai liniştit, a apărut un nou conducător universal, Marduk. El este cel care pune stele şi planetele la locul lor.

Abia în acel moment apare şi Luna, ale cărei coordonate şi atribute sunt clar stabilite. Concluzia este una la îndemâna oricui, pentru că în mitologia sumeriană, Luna nu a apărut chiar de la începuturi ci mult timp după. Bineînțeles că această povestire poate să fie o simplă legendă, dar nu trebuie să uităm că sumerienii au fost primii care au descris formarea universului în maniera literară.

Oare să fi pură fantasmagorie sau din anumite motive au avut acces la adevărul absolut, pe care l-au ascuns în scrierile cele mai de preţ?

Chiar dacă ştiinţa modernă contesta adevărurile sumeriene, nu trebuie să uităm faptul că omul a pus piciorul pe Lună şi a prelevat foarte multe probe din solul acesteia.

luna Misterul despre originea Lunii! Argumente și controverse

Există anomalii descoperite în rocă de pe Lună, solul nu este identic cu cel de pe Pământ, fapt pentru care unele voci susţin că Luna nu s-a format din Pământ. Pentru moment această nouă teorie devine incredibilă şi puţin plauzibilă pentru că nu există suficiente informaţii.

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și