Misterul craniului din Broken Hill

Misterul craniului din Broken Hill

În anul 1921, un craniu straniu a fost primit cadou deBritish Museum”. Este un craniu hominid şi fusese descoperit la Brooken Hill în Rodezia, teritoriul actualului stat african Zambia.

Acest craniu nu este ca oricare altul, nu datorită vechimii sale, peste 40.000 de ani, ci datorită unei găuri perfect rotunde aflate chiar în partea superioară. Aceasta incizie i-a pus pe gânduri pe oamenii de ştiinţă datorită formei sale ciudate. După mai multe analize şi teste, cercetătorii au declarat că gaură a fost provocată de un mic proiectil, adică un glonţ.

Brooken Hill, oameni uciși de gloanțe acum 40.000 de ani

Pornind de la această constatare oamenii de ştiinţă au început să-şi pună diverse întrebări logice. Cum era posibil ca un hominid care a trăit acum mai bine de 40.000 de ani să fie ucis de un glonţ? Ţinând cont că civilizaţiile din acele vremuri de pe Pământ nu erau deloc avansate din punct de vedere tehnologic, atunci doar extratereștrii puteau să se afle în spatele acestui eveniment?

Ţinând cont că gaura pe care a intrat proiectilul este una foarte mică, de o precizie incredibilă şi fără să antreneze alte aşchii din craniu, singura explicaţie a găurii este proiectilul. Dar oare ce fel de armă a fost folosită pentru uciderea hominidului? Oamenii de ştiinţă nu au putut să-şi explice niciodată misterul craniului de la  Brooken Hill.

Pe lângă acest craniu misterios, s-au mai descoperit şi alte cranii de animale care au diverse găuri. Un exemplar se afla la muzeul de paleontologie din Moscova, unde se poate vizita craniul de bizon care a fost perforat de un glonţ. Vechimea lui este comparabil de mare cu cea a hominidului din Brooken Hill.

În anul 1948 s-a descoperit în Asia un cimitir de dinozauri care aveau diverse găuri în oase. Oamenii de ştiinţă cred că a existat o civilizaţie de extratereştrii care în mod constant venea pe Pământ şi au masacrat diverse specii de dinozauri.

Loading...

Alte exemple

Ambele cranii sunt expuse în muzee şi pot fi admirate de vizitatori. Omul de la Broken Hill se afla, în prezent, în custodia British Museum, în timp ce craniul bourului preistoric poate fi văzut într-una din sălile Muzeului de paleontologie al Academiei de Ştiinţe din Moscova. Craniul din Kabwe face, în prezent, subiectul unui întreg scandal între autorităţile britanice şi cele din Zambia.

Deşi guvernul ţării africane a cerut în mod repetat repatrierea fosilei preistorice, oficialii din Marea Britanie nici nu vor să audă de o astfel de posibilitate. Un alt caz asemănător cu cele două expuse mai sus, îl constituie o fosilă de Toxodon, mamifer preistoric, asemănător hipopotamilor de azi, dispărut în Pleistocen (eră care începe acum 1,8 milioane de ani şi se încheie în urmă cu 11.500 de ani). Curios este faptul că în fosila veche de aproape 2 milioane de ani a fost descoperit un vârf de săgeată.

craniu

Cum în urmă cu 2 milioane de ani nu existau hominizi capabili să creeze o astfel de armă, mai ales în America de Sud, unul dintre ultimele continente populate, misterul nu poate decât să se adâncească. Cel mai probabil, testele cu C14 au fost eronat interpretate, ştiut fiind că Toxodon a dispărut în urma unei vânători intense a oamenilor şi a schimbărilor climatice de acum 11.500 de ani.

Bourul rusesc ucis cu gloanțe în urmă cu peste 2 milioane de ani

Ca şi cum semnele de întrebare ridicate de Omul de la Broken Hill nu erau suficiente pentru oamenii de ştiinţă, un caz similar, descoperit de către profesorul Constantin Flerov în Iacutia zilelor noastre, pe teritoriul Rusiei, adânceşte şi mai mult misterul.

Este vorba de un alt craniu, de data aceasta de bour, strămoşul vitelor din ziua de azi, animal care a apărut în Asia în urmă cu circa 2 milioane de ani şi care a dispărut la mijlocul secolul XVII d.H. Ca şi în cazul hominidului din Zambia, craniul mamiferului prezintă un orificiu perfect sferic, tot în „zona mortală”, zonă situată în cazul bourului exact pe axa osului frontal.

Răni asemănătoare nu au fost semnalate decât în cazul animalelor care atacă potenţialul vânător şi care îşi apleacă fruntea expunându-şi în fata gloanţelor tocmai această partea a capului. Nici în acest caz nu există fisuri sau alte semne care să trădeze o rană produsă de o armă primitivă sau de dinţii unui eventual prădător. De asemenea, este exclusă acţiunea eroziva a moluştelor. Nici Iacutia nu s-a aflat vreodată pe fundul vreunei mari. În aceeaşi ordine de idei, se poate consemna că nici măcar boala numită osteomielita nu produce astfel de semne, cu atât mai puţin cornul unui alt mascul rival. Ipoteza meteoritul este şi ea exclusă, doar dacă admitem că acesta s-ar fi deplasat pe orizontală, razant cu solul.

Ceea ce este de-a dreptul şocant este faptul că în cazul bourului rusesc, rana nu a fost una mortală. Proiectilul, indiferent de natură sa, s-a oprit în apropierea membranei creierului, lăsând craniului timp să înceapă procesul de vindecare. Animalul a murit din alte cauze decât cele legate de rana craniană. Testele au mai dezvăluit că vechimea fosilei este relativ aceeaşi cu cea a Omului de la Broken Hill, deşi rezultatele sunt incerte, atâta vreme cât ambele cranii au fost impregnate de-a lungul timpului cu diferiţi fosfaţi, în special de zinc şi de plumb. Atunci, cine, oare, se plimba în urmă cu peste 100.000 de ani de-a lungul continentelor înarmat cu o armă percutanta, de calibru mic (ambele răni sunt identice şi au calibrul 8 mm), prin urmare extrem de performantă?

Va trebui să rescriem istoria şi să acceptăm faptul că nu Homo Sapiens a fost prima fiinţă cu adevărat inteligentă de pe Terra? Este posibil ca o altă civilizaţie să se fi dezvoltat pe Pământ cu mult înaintea omului modern? Să fie urmele din craniile celor două creaturi dovada unei culturi mai vechi decât istoria cunoscută? Sunt doar câteva dintre întrebările care se nasc, inevitabil, în urma unor exemple de acest gen. Până la soluţionarea acestor mistere este nevoie, însă, de dovezi palpabile, iar istoria, aşa cum ne-a obişnuit deja, poate fi plină de surprize.

loading...

Related posts