Misterul civilizațiilor antice care au dispărut în urma unor explozii atomice

Mohenjo Daro sau Muntele Morților este unul dintre cele mai uimitoare și misterioase locuri din lume. Ruinele acestui oraș antic se află pe teritoriul Pakistanului și au fost descoperite secolul trecut.

Orașul aparține așa-numitei civilizații Harappa. David Daventrop a studiat timp de 12 ani aceste ruine, după care a scris cartea Distrugerea Atomică – 2000 de ani î.Hr. Ipoteza cercetătorului este că orașul nu a devenit ruină ca urmare a trecerii timpului, ci din cauza unei deflagrații nucleare.

În prima fază, arheologii au descoperit un crater cu un diametru de 50 de metri, în interiorul căruia piatra era topită la o temperatură uriașă. Zona devastată se întinde pe o suprafață de trei kilometri, unde au fost descoperite sute de schelete.

Aceleași scene apocaliptice au fost descoperite și în orașul învecinat Harappa. Civilizația era una avansată. Casele erau sofisticate, cu sisteme de canalizare, așezate pe străzi drepte care se întretăiau perpendicular. Cine au fost întemeietorii acestui oraș rămâne un mister.

Cercetătorii susțin ipoteza că un război nuclear a avut loc acum 12000 de ani, iar scheletele prezintă o radioactivitate mai mare de 50 de ori față de cea normală.

Un strat de cenușă radioactivă a fost descoperit și în apropierea orașului Rajahstan, India, unde un proiect de construire a fost stopat. Orașul are o faimă nedorită prin numărul mare de cazuri de cancer și copii cu malformații.

Loading...

La câteva sute de kilometri de Bombay a fost descoperit un crater uriaș cu un diametru de 2154 de metri. Este singurul crater din lume care s-a format în bazalt. Roca a fost supusă unei presiuni de 600000 de atmosfere, modificând structura rocilor.

Când prima bombă atomică a explodat în deșertul New Mexico, nisipul s-a transformat în sticlă verde. O zonă asemănătoare cu acest deșert este în Libia și ocupă o suprafață de 130 kilometri. Acolo se poate găsi cea mai pură sticlă din lume. Diferența dintre cele două zone este că sticla din deșertul libian are o vechime de peste 10000 de ani.

rp_Mohenjo-Daro-razboi.jpg

Oamenii de știință sunt de acord că acum 10000 de ani, vechile civilizații nu dispuneau de arme nucleare care să producă astfel de catastrofe. Forțe nepământene au creat aceste catastrofe. Cum au ajuns acestea pe pământ și care a fost scopul lor, rămâne un mister.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și