Misterul civilizației de pe Muntele Vottovaara, care a dispărut în urma distrugerii pe scară largă

În nordul Europei există un ținut numit Karelia, în care se găsește unul dintre cei mai misterioși munți de pe continent. O liniște mormântală, copaci contorsionați în mod straniu, dar și anumite structuri megalitice inexplicabile sunt punctele de atracție de pe Muntele Vottovaara.

Structurile megalitice sunt cele care au atras atras atenția specialiștilor. Au fost numărate peste 1500 de roci îngrămădite în formațiuni stranii, care nu au mai fost niciodată descoperite pe Terra. Unele sunt în mod clar naturale, în timp ce celelalte au fost cioplite și așezate de mâna unei civilizații, care a trăit cu mulți ani în urmă în această regiune.

De exemplu, există o formațiune care seamănă cu o stâncă, dar a fost așezată manual în acel loc pentru a imita o stâncă. De asemenea, există structuri mult mai mari, care par a fi sarcofage megalitice, în care probabil că zac și în ziua de astăzi rămășițele locuitorilor antici.

Alte formațiuni ciudate sunt pietrele sculptate perfect rotund, dar și scările de dimensiuni impresionante, care par a nu duce nicăieri. Cele mai multe dintre blocurile de piatră par a fi perfect tăiate, fiind nevoie de tehnologii incredibil de performante, în timp ce celelalte parcă au fost retezate fără a se mai ține cont de precizie.

Misterul care planează asupra sitului arheologic de pe Muntele Vottovaara este unul de nedeslușit. Dacă privești întreg ansamblul din înaltul cerurilor, ai senzația că aici a existat un impresionant oraș antic, care a suferit o distrugere în masă. Pietrele sunt aruncate în toate părțile, copacii și în ziua de astăzi cresc distorsionat, iar liniștea deplină completează tabloul Apocaliptic.

Loading...

vottovaara

Există unii arheologi care susțin că civilizația de pe Muntele Vottovaara a fost distrusă în urma unei explozii majore, dar acest fapt nu a fost demonstrat niciodată.

vottovaara

De asemenea, o legendă locală spune că muntele este încărcat cu energie negativă și în anumite perioade ale anului se pot vedea zeci sau chiar sute de OZN-uri care planează deasupra regiunii.

vottovaara

Peisajul este de-a dreptul fantastic și ne amintește că în trecutul îndepărtat al planetei noastre au existat civilizații avansate, care au deținut și au folosit tehnologii de distrugere în masă.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...
S-ar putea să-ți mai placă și