Misterul care învăluie Piramida lui Kheops se adânceşte prin descoperirea unei camere secrete

Misterul care învăluie Piramida lui Kheops se adânceşte prin descoperirea unei camere secrete

O nouă descoperire arheologică a adus bucurie cercetătorlor şi a adâncit unul dintre cele mai mari mistere din istorie. Arheologii au descoperit o nouă încăpere în Piramida lui Kheops din Egipt, dar nu se știe încă ce reprezintă acest gol gigantic din interiorul celei mai mari construcții antice, scrie BBC News.

Cercetătorii japonezi şi francezi au făcut anunţul noii descoperiri după mai bine de doi ani de studii şi cercetări desfăşurate pe situl arheologic format de marele piramide.

Marea Piramidă, cea a lui Kheops, a fost construită în timpul domniei faronului Kheops, care a fost conducătorul Egiptului între anii 2509 şi 2483 Î.Hr. Piramida lui Kheops conţine trei camere imense şi diferite coridoare de lungimi impresionante, cea mai cunoscută dintre acestea având o lungime de 74 metri.

Noua desoperire este poziţionată deasupra celei mai mari camere din interiorul piramidei şi arheologii susţin că o dimensiune considerabilă. Nu ştim dacă această cameră este aflată în poziţie perfect orizontală sau dacă este înclinată.

„Nu cunoaştem dacă această cameră este formată dintr-o singură structură sau din mai multe”, a explicat profesorul Mehdi Tayoubi, de la Institutul de Argheologie din Paris.Ceea ce ştim este că există o încăpere de a cărei existenţă nu aveam habar până acum. Este un lucru cu adevărat impresionant”, a adăugat acelaşi profesor, conform bbc.com.

„Ceea ce vom ăncerca să facem este să înţelegem care era rolul acelei camere şi care este strucutura internă a piramidei. Avem câteva ipoteze care trebuie să fie verificate în profunzime pentru a ajunge la conculzie relevantă.

Loading...

Datele sunt imprecise în acest moment”, a mărturisit arheologul. Piramida conține compartimente despre care experții cred că ar fi fost încorporate de către constructori pentru a evita prăbușirea construcției și pentru a elimina o parte din presiunea pusă de greutatea pietrelor așezate una peste alta.

marea piramida

Desigur, cercetătorii recunosc că vor verifica ipoteza potrivit căreia rolul încăperii este acela de a diminua din presiune.

Click

loading...

Related posts