Misterul calcaiului extraterestru de la Aiud

Un obiect metalic, descoperit în 1974, lângă Aiud, ridică mari semne de întrebare despre proveniența sa. Este vorba despre o bucată de aluminiu, care a fost descoperită la circa 10 metri adâncime în pământ, de o echipă de muncitori care efectua lucrări de excavare pe malul Mureșului.

Bucata de metal misterioasă a fost găsită printre mai multe oase de animale preistorice, ceea ce sporește ciudățenia descoperirii. Oare ce căuta acest straniu bloc de metal printre oasele de mastodonți care datau de milioane de ani?

Până de aluminiu a fost donată Muzeului de Istorie din Transilvania, dar în ciuda descoperirii impresionante nicio anchetă nu a fost declanșată în următorii 20 de ani. Abia în 1995, când editorii unui reviste despre fenomenele OZN au descoperit ciudata pană aruncată undeva prin subsolurile muzeului, s-a declanșat o amplă analiză asupra artefactului misterios. Până de metal cantarea aproximativ 2,5 kg şi avea o dimensiune de 20x12x7 cm. S-a constatat cu stupoare că are o vechime de peste 20.000 de ani și este format în principal din aluminiu (89%), şi din alte 11 metale inferioare, în proporţii precise.

Oamenii de știință au fost șocați pentru că aluminiul în stare pură nu se găsește în natură iar tehnologia prelucrării aluminiului a fost descoperită abia în secolul 19. Imediat s-au născut anumite prezumții, cum că până de la Aiud este de proveniență extraterestră, dar această teorie a picat în momentul în care istoricul clujean, Mihai Wittenberger, susținea că această teorie este imposibilă.

Probabil că ufologii s-au gândit că nu există nicio legătură între oasele de mamut şi piesa de aluminiu. Ştiu că s-a vehiculat că e piesă extraterestră, respectiv că ar aparţine unei farfurii zburătoare, însă acum dovezile sunt clare. Nu e nimic extraterestru. Dacă era să cadă din cer, cu siguranţă aluminiul s-ar fi topit„, mai arată Mihai Wittenberger.

Loading...

Și dacă nu este de proveniență extraterestră atunci cine a fabricat această bucată de aluminiu acum 20.000 de ani?

Un inginer aeronautic care a examinat obiectul, a comparat blocul din Aiud cu un punct de suport pentru o versiune mai mică a unui modul de explorare spaţial, cum ar fi un modul lunar, sau piciorul sondei Viking. Potrivit acestei ipoteze, obiectul, ca parte a unei nave spaţiale extraterestre, e posibil să fi ajuns în rău, în urma unei aterizări forţate. Din această cauză mai este supranumit șicălcâiul extraterestru„.

Aiud

Acestea sunt simple teorii care încearcă explicarea existenței obiectului misterios, dar până acum niciuna nu s-a dovedit a fi plauzibilă. Cert este că până de la Aiud există și are o vechime impresionată care în cele din urmă ne afundă în misterul inimaginabil al trecutului planetei noastre.

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...