Mistere

bateria din bagdad
Mistere

Bateria din Bagdad, un artefact extrem de misterios

2views

Bateria din Bagdad este unul dintre cele mai mari mistere antice. Bateria din Bagdad este un artefact extrem de prețios, care demonstrează faptul că civilizațiile antice cunoșteau numeroase secrete ale tehnologiei.

Bateria din Bagdad


În 1936, o echipă de arheologi efectua diverse săpături într-un sit arheologic de lângă Bagdad, Irak. Printre multe alte vase de lut și obiecte antice s-a descoperit un obiect ciudat care și în ziua de astăzi stârnește controverse în rândul cercetătorilor.

La prima vedere s-a crezut că este un banal vas de lut, dar arheologul german Wilheim Konig, după o analiză amănunţită, a realizat că este vorba despre ceva mai mult. Vasul conține un sistem interesant înăuntrul lui, unde era umplut cu o soluție acidă care provoca electricitate.

A fost denumită Bateria din Bagdad și are peste 2000 de ani vechime. După această concluzie întrebările nu au încetat să apară. Artefactul din teracotă de aproximativ 130-155 milimetri înălțime și o grosime de 70-80 milimetri conține un cilindru din cupru realizat dintr-o foaie de cupru laminată în care se află o singură tijă de fier foarte subțire.

În partea superioară, tijă de fier este izolată de discul de cupru prin prize de bitum. Tijă de fier trece prin centrul cilindrului de cupru fără să îl atingă.

Loading...

Cine putea inventa o asemenea baterie, care să producă curent constat, acum 2000 de ani? La ce era folosită și cum de se cunoștea pe vremea aceea proprietatea acestui acid?

Bineînțeles că nimeni nu a putut oferi răspunsuri foarte clare cu privire la utilitatea acestei baterii antice, dar au existat sceptici care au susținut că vasul de lut a fost folosit pentru stocarea papirusurilor.

Această explicație nu tinde să aibă nimic în comun cu utilitatea acestui obiect pentru că până la urmă civilizația care l-a creat a făcut-o în scopul producerii, stocării și utilizării energiei electrice.

bateria din bagdad

Bateria din Bagdad este o dovadă certă că civilizațiile antice erau mai avansate decât se presupune în ziua de astăzi și foloseau tehnici incredibile pentru a-și ușura viața de zi cu zi.

Puținele dovezi descoperite certifică acest fapt, chiar dacă anumiți oameni de știință infirmă cu vehemență aceste fapte reale.

loading...