Misterul barbatilor cu masti de plumb

Misterul barbatilor cu masti de plumb

Un caz incredibil s-a petrecut la începutul anilor ’60, la marginea orașului brazilian Rio de Janeiro. Este vorba despre doi tineri, Manoel Pereira da Cruz și Miguel José Viana, ambii de profesie electroniști, care au fost găsiţi morți la marginea unei păduri. Atunci când poliția a început cercetările au fost descoperite o serie de elemente dubioase care au aruncat acest caz într-un mister imposibil de elucidat.

Cei doi tineri brazilieni au pornit într-o călătorie pentru achiziționarea unor obiecte de uz personal, printre care și o mașină. Trebuiau să ajungă într-un anumit loc, în afara orașului și după cum declară unii martori oculari erau foarte grăbiți. În drumul lor, cei doi au oprit la un magazin unde au cumpărat o sticlă de apă și două haine de ploaie. Vânzătorul le-a declarat polițiștilor ca cei doi erau foarte nervoși și se uitau insistent la ceas. În doar câteva minute au părăsit magazinul general și au mai fost găsiți abia după trei zile morți la marginea unei păduri.

Ciudățenia a fost că la locul incidentului au fost descoperite mai multe elemente care nu se potriveau cu puzzle-ul scenei. Tinerii brazilieni purtau un costum impermeabil și fețele le aveau acoperite cu măști din plumb fără găuri. Aceste măști sunt în general folosite pentru protejarea corpului împotriva radiațiilor. De asemenea, au mai fost descoperite și două prosoape, dar și o agendă în care erau notate anumiți pași care trebuiau urmați.

În portugheză erau notate următoarele fraze:

16:30 întâlnire la locul stabilit

18:30 înghițirea pastilei, punerea măștii și așteptarea producerii evenimentului

Loading...

crima

Nu s-a putut stabili ce pastile au luat Cruz și Viana pentru că cele două corpuri au fost aproape carbonizate. Misterul morții celor doi a rămas neelucidat și datorită elementelor stranii descoperite s-au născut diverse teorii. Unii au susținut că cei doi bărbați așteptau să se întâlnească cu extratereștri, dar ceva nu a funcționat cum trebuie și astfel ei și-au găsit sfârșitul. Probabil că această teorie este cea mai plauzibilă pentru că o alta nu s-a potrivit scenariului descoperit.

loading...

Related posts