Misterul antenei extraterestre descoperite pe fundul Oceanului Atlantic

Istoria Pământului este atât de bine ascunsă de ochii noștri încât avem senzația că civilizația din prezent este prima și ultima care și-a dus traiul pe această planetă minunată. De cele mai multe ori, artefacte ciudate sau mărturii ale unor civilizații, care au atins un grad superior al dezvoltării, au fost descoperite prin diversele colțuri ale globului. Pentru că oamenii de știință nu le-au putut da o explicație logică, fie au fost etichetate drept falsuri sau atribuite creației naturale.

O astfel de descoperire șocantă s-a produs în 1964 chiar în apele adânci ale Oceanului Atlantic. O navă militară, pe nume Eltanin, efectua o misiune de explorare a fundului oceanului. La aproximativ 1000 de mile marine de Capul Horn, nava militară a reușit să fotografieze fundul oceanului. Cu stupoare s-a constatat că în fotografie apărea o antenă cu mai multe brațe, care era înfiptă în fundul oceanului. Antena Eltanin, denumită după numele navei militareare 12 brațe care pornesc din axul principal și care sunt înclinate la aproximativ 50 de grade. Fiecare element se termină cu câte o sferă la capăt.

Imediat după ciudata descoperire, biologii marini au emis o teorie conform căreia antena din adâncuri ar fi fost un animal misterios. Este greu de imaginat că un asemenea animal gigant poate să trăiască la peste 4000 de metri adâncime în ocean. Alți specialiști sceptici au declarat la vremea respectivă că antena este un catarg înfipt pe fundul oceanului. Această explicație a stârnit zâmbetul celor mai mulți oameni de știință pentru că antena nu seamănă deloc cu un catarg și nici nu ar putea să se înfigă singur la baza oceanului.

Mai mult de atât, după alte observații s-a stabilit că antena a fost înfiptă acolo cu precizie și că este orientată în așa fel încât să poată transmite cât mai bine semnalele. Dar cine a montat această antenă pe fundul oceanului și cu ce scop?

Omul de știință australian Bruce Cathie susține că această antenă fie aparține unei civilizații antice care a trăit prin zonă sau pur și simplu este un obiect montat de o civilizație extraterestră pentru a monitoriza activitatea terestră. Ciudăţenia s-a amplificat în momentul în care în jurul antenei au fost descoperite și anumite structuri submarine care au rămas neidentificate. Cu siguranță că antena Eltanin nu este un animal marin, ci o structură bine definită construită și montată în acel lor pentru monitorizarea activității planetei noastre.

loading...
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)