Mistere

Misteriosul ştecher, vechi de peste 100.000 de ani, incorporat într-o piatră

Unul dintre cele mai incredibile artefacte este ştecherul incorporat într-o rocă cu o vechime de peste 100.000 de ani.

Această descoperire a fost făcută în 1998 pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, de către un inginer. Plimbându-se pe malul unui râu, bărbatului i-a sărit în ochi o bucată de piatră ciudată. A ridicat piatra şi când a întors-o a observat un ştecher cu trei picioare incorporat chiar în mijlocul pietrei. Inginerul, uimit de descoperirea sa, a preluat piatra şi a trimis-o spre un laborator de specialitate pentru a o examina.

Analizele de laborator au fost uimitoare pentru că piatra pare să fie compusă din cuarț și feldspat, cu urme mici de mică. Dispozitivul electric este unul oarecum ciudat pentru că are o vechime de cel puţin 100.000 de ani şi din acest motiv a ridicat numeroase semne de întrebare cu privire la originea sa.

Bărbatul a avut numeroase oferte pentru a vinde dispozitivul, dar le-a refuzat pe toate. Cu toate acestea, el l-a pus la dispoziţia oamenilor de ştiinţă petru a-l studia mai bine.

Componentul electric are un diametru de doar 8 milimetri în diametru, iar pinii ştecherului au 3 milimetri lungime. Distanţa dintre ei este de 2,5 milimetri şi grosimea lor nu depăşeşte 1 milimetru. Din aceste măsurători se poate deduce faptul că ştecherul este unul minuscul, probabil folosit de nişte entităţi mult mai mici în comparaţie cu omul din ziua de astăzi.

Analiza pietrei a mai arătat că între dispozitivul electric şi roca nu există materiale adezive sau un sistem de prindere. Specialiştii au conchis că piatra are o vechime de 100.000 de ani iar ştecherul probabil că este mult mai vechi de atât. Întrebarea la care nu poate să răspundă nimeni este cine l-a fabricat şi folosit în urmă cu peste 100.000 de ani pe Terra?

stecher-in-piatra Misteriosul ştecher, vechi de peste 100.000 de ani, incorporat într-o piatră

Probabil că în acea vreme existau numeroase civilizaţii avansate din punct de vedere tehnologic, care au trăit, probabil, la fel ca şi noi. Singura diferenţă este că ei erau mult mai mici la înălţime decât omul din prezent pentru că foloseau lucruri atât de mici.

loading...
Comments
To Top