Descopera

MISTERIOSUL SATELIT PHOBOS NU EXISTA ÎN URMĂ CU 27 DE ANI! De unde a apărut?

Sonda rusească Phobos 2 a fost lansată pentru a observa satelitul marțian Phobos. Satelitul putea servi ca bază logistică pentru studiul planetei Marte. Phobos prezintă un lanț de cratere care a atras atenția astrofizicienilor ruși. În 28 martie 1989, controlorii ruși pierd legătura cu satelitul.

Ultima fotografie în infraroșu transmisă de Phobos 2 arată un obiect misterios pe suprafața satelitului. Prima ipoteză cu privire la dispariția sondei spațiale a fost că un OZN a distrus sonda.

Legat de satelitul Phobos sunt mai multe enigme. În primul rând, suprafața este acoperită cu cratere uriașe. Comportamentul orbital al satelitului sfidează legea gravitației, el se află la o distanță mică de Marte.

O altă enigmă este legată de faptul că, celebrul scriitor Jonathan Swift, după una din viziunile sale, a declarat că planeta Marte are în imediata sa apropiere doi sateliți, cu mult înainte ca acesta să fie descoperit.

O altă enigmă este cea legată de prima sondă spațială, Phobos 1, care nu a captat imagini cu satelitul, pentru că acesta nu se afla în acel moment în apropierea planetei Marte.

La prima misiune a navetei spațiale Phobos 1, Marte nu avea sateliți. Pare a fi un scenariu SF, dar așa stau lucrurile. În ianuarie 1989, sonda spațială Phobos 2 sosește în proximitatea planetei Marte. Ea se plasează în orbită, fără probleme. În 28 martie, sovietici pierd legătura cu sonda spațială. Au crezut că este o defecțiune care se poate remedia. S-a dovedit că lucrurile nu stau așa.

Ultimele fotografii care au fost captate de sonda spațială nu au fost date publicității de către sovietici. În ultima fotografie era un ceva care trebuia clasificat. Este vorba despre un obiect de forma unei bombe care a lovit sonda spațială.

loading...

Phobos 2 se afla la o distanță de 6000 de kilometri de planeta Marte. Nu exista nici un satelit la o asemenea distanță. Este exclusă o coliziune cu un obiect celestru.

Phobos în limba greacă înseamnă frică. Satelitul a fost fotografiat pentru prima dată, în anul 1977, de Viking 1. Revenind la celebrul scriitor Oliver Swift, în anul 1727, el scrie romanul Călătorie în Laputa în care indică existența a doi sateliți pe care planeta Marte îi are. Este vorba despre Phobos și Deimos.

Viziunea pe care a avut-o cu privire la existența celor doi sateliți a avut loc cu mult înainte ca astrofizicienii să-i identifice.
După ruși, americanii au lansat o sondă spațială care a dispărut la fel de misterios în orbita lui Marte. Poate că, cineva nu ne dorește pe Marte.

Phobos, un satelit misterios

În 28 martie 1989, rușii pierd comunicarea cu sonda spaţială Phobos 2. Sonda a avut ca obiectiv studierea satelitului marțian Phobos, în vederea realizării unei baze logistice cu ajutorul căreia să fie observată planeta Marte.

Scriitorul vizionar Jonathan Swift a fost primul care a susținut existența acestui satelit în anul 1727, cu mult înainte ca lumea științifică să-l descopere. Pentru astronomi este de neînțeles faptul că acest satelit orbitează foarte aproape de Marte, sfidând legile gravitației.

Cu trei zile înainte ca rușii să piardă comunicarea cu sonda spațială, sonda a captat și transmis fotografii cu un obiect misterios care orbita în jurul satelitului. Obiectul avea 20 de kilometri lungime și o lățime de 2 kilometri. Obiectul avea o formă perfectă, alungită la cele două extremități. Greu de imaginat că este un obiect de natură naturală.

Rușii au încercat să restabilească comunicarea cu sonda spațială, susținând că este o defecțiune temporară, care va fi remediată. Sonda a transmis două fotografii cu misteriosul obiect, după care legătura s-a întrerupt brusc.

Specialiștii care au studiat imaginile au declarat că un obiect de asemene dimensiuni nu at fi putut orbita între Marte și Phobos. După 13 ani de la acest eveniment, rușii au publicat fotografii cu distrugerea sondei spațiale de către misteriosul obiect. Obiectul a percutat sonda spațială.

Phobos este cel mai mic satelit natural din sistemul nostru solar și orbitează la o distanță de 6000 km față de Marte. Luna orbitează la 384000 km față de Pământ.

Pentru că Phobos are o densitate redusă și o orbită atipică au fost lansate mai multe ipoteze. Unele ipoteze susțin că Phobos nu este un satelit natural, ci unul artificial, de origine extraterestră. Mai mult, sunt astronomi care susțin că scoarța sa este metalică.

Recent, cercetătorii au stabilit că distanța dintre Phobos și Marte se micșorează cu 5 centimetri pe an, situaţie neobișnuită.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top