Take a fresh look at your lifestyle.

Misteriosul oraș Z și legătura cu Atlantida

Există o serie de orașe antice, considerate mituri de către o serie de arheologi. Cu toate acestea, există anumiți specialiști, care nu au încetat să creadă niciodată că Atlantida sau orașul Z vor fi descoperite într-o zi.

Orașul Z, un fel de Atlantida

Unul dintre cele mai misterioase orașe este orașul Z. Potrivit miturilor și legendelor, orașul pierdut Z ar fi fost ridicat în vremuri foarte vechi de descendenții Atlantidei. Se crede că supraviețuitorii din Atlantida s-au refugiat în anumite zone de pe Terra, unde și-au continuat viața.

Una dintre aceste zone este America de Sud. Aici se presupune că a fost ridicat faimosul și misteriosul oraș Z. Unul dintre cei mai înfocați exploratori, care a căutat foarte mulți ani acest oraș în jungla amazoniană, a fost Percy Harrison Fawcett.

Dacă acest explorator a descoperit orașul nu se poate spune cu adevărat. Oficial, Z nu există, dar cu toate acestea Fawcett, mergea periodic în junglă, unde stătea foarte mult timp. Oare de ce?

Legenda orașului Z

Există numeroase legende și povești despre acest oraș misterios. Toate acestea, au fost descoperite de europeni după momentul Cristofor Columb. Legendele erau transmise prin viu grai în cultura incașilor și povesteau cum niște ființe bizare sau anormale au ajuns într-o zi pe teritoriul lor.

Acestea au pus bazele unui oraș impozant, care a fost numit Z. Ani buni mai târziu, s-a vorbit despre El Dorado, orașul din aur. Este posibil ca Z și El Dorado să fie unul și același, dar niciodată nu au fost descoperite, cel puțin în mod oficial.

Loading...

Fawcett și documentul descoperit

Exploratorul britanic a descoperit în 1911 un document ciudat. Acesta l-a numit Documentul 512, care descria cu lux de amănunte un oraș ciudat din jungla amazoniană.

Manuscript_512

Documentul-Manuscris 512 se crede că a fost scris de portughezul Bandeirantes João da Silva Guimarães, care ar fi descoperit ruinele unui oraș antic. Acest oraș avea arcade imense, care erau inscripționate cu hieroglife. Manuscrisul prezintă și anumite detalii bizare. Saci cu aur, statui ale arcașilor din aur și numeroase elemente decorative, tot din aur. Pornind de la acest document, dar și setea nebună după aur, l-au împins pe Fawcett să caute cu disperare orașul Z din junglă.

Ciudat este că nu a fost descoperit niciodată, cu toate că exploratorul portughez Bandeirantes João da Silva Guimarães l-a văzut cu ochii săi. Cum este posibil ca un oraș să fi dispărut fără urmă? De ce Z nu a fost descoperit niciodată, în condițiile în care este descris în documentul ciudat?

La aceste întrebări nu se poate răspunde în prezent, dar poate că în viitor, acest oraș va fi descoperit și astfel veriga care face legătura în atlanți și locuitorii din America de Sud va fi descoperită și va fi explorată.

loading...

Comentariile sunt închise.