Take a fresh look at your lifestyle.

MISTERIOSUL INCIDENT DIN 24 IULIE 1974

4

În iulie 1974, președintele Ciprului, arhiepiscopul Makarios, este înlăturat de la putere, iar insula este invadată de trupele rusești. Toate țările din zona mediteraneană și a Mării Negre erau în alertă.

În acea perioadă existau două blocuri militare, NATO și Tratatul de la Varșovia. Spațiul aerian și maritim era controlat și supravegheat cu toate mijloacele posibile. Din cauza acestor tensiuni, traficul aerian și maritim era grav perturbat.

În 24 iulie 1974, pe ecranul unui radar de pe coasta românească a Mării Negre apare un semnal de la o aeronavă neidentificată. Prezența se confirmă și printr-o stație de radiolocaţie dispusă într-o zonă apropiată de Marea Neagră și care lucra pe o frecvență diferită. Ulterior, un al treilea radar confirmă existența unui obiect zburător neidentificat.

Misteriosul obiect avea un traiect sinuos, cu variații în altitudine și viteză. Se ia legătura cu vasele din larg. Se confirmă prezența de două vase care se aflau în larg.

Românii iau legătura cu sovieticii și bulgarii care la rândul lor confirmă prezența misteriosului obiect zburător. Evoluția OZN-ului este urmărită timp de 37 de minute. Limitele de altitudine variau de la 500 metri la 15000 metri, cu viteze de la 0 km/h, staționare, la 4000 km/h.
OZN-ul a dispărut la o altitudine de 6000 metri cu o viteză de 970 km/h. Pe perioada celor 37 de minute nu au fost înregistrate anomalii în propagarea undelor radar și nici nu au fost înregistrate incidente aeriene.

Loading...

Mai târziu, câțiva marinari au relatat despre o stea care a făcut acrobații și a dispărut într-o explozie puternică. În perioada apariției, nu au avut recepție radio, din cauza unor puternici paraziți. Din condiții lesne de înţeles, cazul nu a fost făcut public.

rp_OZN-uri-pe-cerul-Americii.jpg

În anul 1994, la Timișoara, la EUROCON, un cercetător bulgar a relatat despre un incident care s-a petrecut în 24 iulie 1974, deasupra Mării Negre. El susținea că o navă militară a fostei URSS ar fi doborât, cu o rachetă antiaeriană, un OZN descoperit și semnalat de radariștii români, deasupra Mării Negre, în apele internaționale.

loading...