MISTERIOSUL INCIDENT DIN 24 IULIE 1974

4

În iulie 1974, președintele Ciprului, arhiepiscopul Makarios, este înlăturat de la putere, iar insula este invadată de trupele rusești. Toate țările din zona mediteraneană și a Mării Negre erau în alertă.

În acea perioadă existau două blocuri militare, NATO și Tratatul de la Varșovia. Spațiul aerian și maritim era controlat și supravegheat cu toate mijloacele posibile. Din cauza acestor tensiuni, traficul aerian și maritim era grav perturbat.

În 24 iulie 1974, pe ecranul unui radar de pe coasta românească a Mării Negre apare un semnal de la o aeronavă neidentificată. Prezența se confirmă și printr-o stație de radiolocaţie dispusă într-o zonă apropiată de Marea Neagră și care lucra pe o frecvență diferită. Ulterior, un al treilea radar confirmă existența unui obiect zburător neidentificat.

Misteriosul obiect avea un traiect sinuos, cu variații în altitudine și viteză. Se ia legătura cu vasele din larg. Se confirmă prezența de două vase care se aflau în larg.

Românii iau legătura cu sovieticii și bulgarii care la rândul lor confirmă prezența misteriosului obiect zburător. Evoluția OZN-ului este urmărită timp de 37 de minute. Limitele de altitudine variau de la 500 metri la 15000 metri, cu viteze de la 0 km/h, staționare, la 4000 km/h.
OZN-ul a dispărut la o altitudine de 6000 metri cu o viteză de 970 km/h. Pe perioada celor 37 de minute nu au fost înregistrate anomalii în propagarea undelor radar și nici nu au fost înregistrate incidente aeriene.

Mai târziu, câțiva marinari au relatat despre o stea care a făcut acrobații și a dispărut într-o explozie puternică. În perioada apariției, nu au avut recepție radio, din cauza unor puternici paraziți. Din condiții lesne de înţeles, cazul nu a fost făcut public.

OZN uri pe cerul Americii - MISTERIOSUL INCIDENT DIN 24 IULIE 1974

În anul 1994, la Timișoara, la EUROCON, un cercetător bulgar a relatat despre un incident care s-a petrecut în 24 iulie 1974, deasupra Mării Negre. El susținea că o navă militară a fostei URSS ar fi doborât, cu o rachetă antiaeriană, un OZN descoperit și semnalat de radariștii români, deasupra Mării Negre, în apele internaționale.

loading...
4 Comentarii
 1. Gabriel spune

  De fapt invazia a fost a trupelor turcesti, nu rusesti….

 2. kosk spune

  eroare
  trupele TURCESTI au invadat nordul Ciprului nu rusesti..

 3. Cornel Mircea Leahu spune

  Tibi,voi cand scrieti ca Cipru a fost invadat in 1974 de trupele RUSESTI (!!!!!!!!??????? ) cu siguranta fie sunteti sub influenta unor droguri agresive asupra creierelui,fie sunteti paraleli cu istoria recenta !!!!!!Asa ca fuga-fuguta la cartile de istorie si nu mai improsca asemenea enormitati cum ca trupele rusesti au invadat insula Cipru in 1974 !!!! Invazia de care vorbesti a fost efectuata de trupele TURCIEI ,deoarece Makarios vroia sa alipeasca Republica Cipru la GRECIA !!!!!In urma invaziei turce, insula Cipru s-a divizat aproape in doua ,pe criterii etnice,40% turcii si 60% grecii Partea nordica ,turca ,si-a proclamat independenta ca stat recunoscut doar de Turcia ,iar partea sudica,greceasca , a ramas in ONU SI NATO !!! Divizata a ramas pana in ziua de azi inclusiv capitala Nicosia ,40.000 turci in partea turca si 160.000 greci ,despartiti de o frontiera ,asa-zisa linie Attila ,care desparte Cipru pe criterii strict etnice !!! Numai ca nu vad nici o legatura de cauzalitate intre asa-zisa invazie ” ruseasca” a Ciprului in 1974 si OZN ul depistat tot in iulie ’74 !!!!! Pt. deplina edificare nu a ta , ci a celor care nu stiu,daca Rusia(Pactul de la Varsovia ) ar fi atacat Cipru,stat apartinand NATO ,era jale mare ,deoarece NATO ar fi ripostat militar in baza pct 5 a tratatului NATO !!!!!Nici in cele mai erotice vise ale Rusiei sa cucereasca 40% din teritoriul insulei Cipru nu ar fi fost posibil!!!! Jalnica dezinformare ,crasa si inepta!

 4. Dan1 spune

  @Cornel, kosk si Gabriel: de fapt ozeneurile au invadat Cipru in 1974, nu mai fiti carcotasi! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.