The news is by your side.

Misteriosul creier al lui Daniel Tammet, omul care pare desprins din viitor

Daniel Tammet este omul dotat cu unul dintre cele mai performante creiere din lume. Percepția sa asupra realității întrece orice imaginație, motiv pentru care doctorii sunt de părere că bărbatul poate reprezenta foarte bine oamenii care vor trăi în viitor.

Copilăria lui Tammet a fost extrem de grea pentru că s-a născut cu epilepsie. Până la vârsta de 4 ani, crizele de epilepsie se repetau obsesiv, dar într-o zi ceva s-a întâmplat iar viața lui Tammet s-a schimbat brusc. Crizele de epilepsie au încetat să mai apară, creierul său a suferit anumite modificări, iar medicii l-au diagnostica cu savantism, o boală extrem de rară caracterizată de inteligența excesivă și care se asemănă foarte mult cu autismul.

Viața bărbatului s-a schimbat brusc, dar normalitatea realității percepute este diferită de cea a unui om normal. Nivelul de inteligență este unul extrem de mare și percepțiile sunt drastic modificate. De exemplu, el poate învăța o limbă străină în doar o săptămână și o poate vorbi fluent. Numerele le vede în culori, iar operațiile matematice complexe devin realitate sub forma unor peisaje. Sunetele au mirosuri și culori, iar muzicalitatea lor se îmbină perfect cu obiectele pe care le vede.

„Lumea mea este formată din cuvinte, numere, sunete și culori care se îmbină între ele. Numărul 1 este reprezentat de un flash luminos, 6 este o gaură albă, mică și extrem de tristă, 3 este verde, 4 este albastru, iar 5 este galben. Schițele sunt în alb și negru, dar în mintea mea prind culoare.”, susține Tammet.

Tammet deține recordul mondial pentru cunoașterea celor mai multe zecimale ale constantei pi. El cunoaște peste 10 limbi străine printre care și româna. Pentru a fi credibil a demonstrat în fața camerei de filmat cum poate învăța islandeza doar într-o săptămână. De asemenea și-a inventat propria limbă, pe care a denumit-o „manti”, care conține peste 1000 de cuvinte.

Specialiștii sunt uimiți de capacitățile extraordinare cu care a fost înzestrat acest bărbat. L-au supus în nenumărate rânduri analizelor și au descoperit lucruri uimitoare despre creierul său. S-a dezvoltat diferit fașa de creierul unui om normal și pare mult mai activ decât în mod normal. Nu se poate spune ce a influențat această dezvoltare și nici motivul pentru care Tammet a ajuns dintr-un copil bolnav cu epilepsie un geniu, dar cei mai mulți dintre medici preconizează că oamenii viitorului se vor asemăna cu bărbatul în cauză.

Daniel Tammet

Cel mai fascinant lucru este că spre surprinderea tuturor, Tammet nu are niciun handicap mental, ci din contră creierul său funcționează la alți parametri de parcă ar veni dintr-o altă lume.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și