MISTERIOSUL CAZ DYATLOV VA FI REDESCHIS – O FORȚĂ NECUNOSCUTĂ

MISTERIOSUL CAZ DYATLOV VA FI REDESCHIS – O FORȚĂ NECUNOSCUTĂ

Autoritățile ruse au decis să redeschidă ancheta cu privire la misteriosul caz Dyatlov. În 23 ianuarie 1959, nouă schiori experimentaţi, studenți la Institutul Politehnic, au plecat într-o excursie în partea nordică a Munților Urali.

După 60 de ani, moartea lor rămâne un mister. Cadavrele prezentau lovituri, răni puternice și părți lipsă din corp.

Căutările celor nouă tineri au început în 20 februarie, din cauza condițiilor meteorologice deosebit de grele. Unele cadavre au fost descoperite la câțiva kilometri de tabără și prezentau fracturi în zona pieptului, la cap, ca și cum ar fi avut loc un impact puternic asupra lor. Unele cadavre aveau ochii scoși și limba tăiată.

După ce ancheta a fost finalizată, anchetatorii au concluzionat că moartea s-a produs ca urmare a unei forțe naturale spontane. Concluziile anchetei nu au mulțumit pe membrii familiilor celor nouă tineri care au făcut mai multe demersuri pentru a afla adevărul.

Presa din URSS, dar și cea occidentală au scris despre această tragică întâmplare, avansând mai multe teorii. Unii au presupus că au fost atacați de extratereștri. Alți au pus incidentul pe seama unor triburi de nomazi numiți Mansi care trăiau în Munții Ural.

În ianuarie 2019, un procuror din Sverdlovsk, a prezentat într-o conferință de presă un dosar cu 400 de file, documente originale despre acest incident, și a mai anunțat că va fi reluată ancheta cu privire la acest incident.

Loading...

Conform documentelor, hainele victimelor prezentau urme puternice de radioactivitate, iar cadavrele căpătaseră o culoare brună, cu toate că erau temperaturi cu mult sub zero grade.

Potrivit investigatorilor, persoanele din grup au plecat fără bocanci, desculți, după ce au tăiat pe interior pânza corturilor.

Primele două corpuri au fost găsite la marginea unei păduri de pini, la un kilometru și jumătate distanță față de tabără. Cele două cadavre aveau doar lenjerie de corp. La câteva sute de metri au mai fost descoperite încă trei cadavre care prezentau fracturi la cap și la piept.

trecătoarea Dyatlov

După două luni, atunci când zăpada s-a mai topit, au mai fost descoperite încă patru cadavre. Criminaliștii au spus că moartea celor nouă a fost produsă de ceva care depășea forța umană.

În noaptea incidentului, la o distanță de 50 km se afla un alt grup de schiori, care au declarat că în miez de noapte, au putut observa pe cer lumini misterioase sub forma unor sfere.

loading...

Related posts