MISTERIOȘII OAMENI AI MĂRII

Sirena este o ființă fabuloasă, din mitologia greacă, cu aspect de femeie, cu picioare și aripi de pasăre, mai târziu cu coadă de pește, care, prin cântecele ei, ademenea pe corăbieri în locuri primejdioase, unde aceștia își găseau moartea.

Primele mențiuni despre sirene apar în Odiseea lui Homer. Ulise ar fi fost ademenit de cântecele a trei sirene, dar s-a legat cu o sfoară de catarg și a scăpat cu viață.

Plinius cel Bătrân în una dintre lucrările sale a scris, un grup de deputați din Lisabona au fost trimiși la împăratul Tiberius pentru a-l anunța că într-o grotă a fost descoperit un Triton. Pe acele maluri au fost observate Nereide. Una era pe moarte. Gemetelei ei răsunau până departe.

Arhiepiscopul din Gaule a scris împăratului August că se zăresc pe țărm multe Nereide moarte. Au mai fost observați și pești cu fețe umane.

În anul 1433, în Marea Cronică a Țărilor de Jos se consemna. A fost capturat un om al mărilor pe coastele poloneze. El avea mâinile și picioarele palmate. Nu vorbea dar auzea foarte bine. Regele Poloniei îl închide într-un turn, dar observând că acesta dădea semne de boală, regele hotărăște să-i dea drumul în apă. Acesta a făcut un semn cu mâna mulțimii și a plonjat în apă.

Precursorul lui Darvin, Benoit de Maillet, era convins că originea omului se află în oceane. În templul Karukayado din Hashimoto, Japonia, se păstrează o sirenă mumifiată care are o lungime de 65 de centimetri. Partea superioară este de om și cea inferioară este de pește. Mumia are o vechime de peste 1500 de ani.

Loading...

În secolul al XVI-lea, Vasco da Gama deschide drumul către Indii și Brazilia. La curtea regelui Portugaliei, Manuel, Vasco da Gama a adus multe bogății.

Printre acestea s-au numărat și 14 oameni ai mării, capturați în largul oceanului. Drumul spre Portugalia fiind lung, numai două dintre aceste ființe au supraviețuit, o femeie și o fată.

Multă lume s-a strâns să le admire. După un timp, regele hotărăște să la dea drumul în ocean. În arhivele britanice a fost descoperit un document care face referire la un vas care se îndrepta către Groenlanda.

Marinarii au capturat un om al mării, cu mâinile și picioarele palmate. El a supraviețuit zece zile, timp în care a refuzat să mănânce și să bea.

Din ochi îi curgeau lacrimi. Scheletul său era format din oase de pește, acoperite cu piei din câine de mare.

sirena

Scheletul său a fost expus la un muzeu al marinei britanice.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și