Mistere

Sferele Klerksdorp
Mistere

Sfere Klerksdorp, artefactele misterioase dintr-o altă lume

3views

Sferele Klerksdorp, denumite aşa după locul în care au fost găsite, au fost extrase din mina de argint Wonderstone, din Africa de Sud.

Au fost descoperite în anii ’80 de către minerii care săpau după argint şi în urma studiilor efectuate s-a ajuns la concluzia că au o vechime mai mare de 3,8 milioane de ani.

Dimensiunea lor variază de la 0,5 cm la 10 cm în diametru, iar culoare lor diferă de la maro închis până la roşu aprins. Este impresionant faptul că acum 3,8 milioane de ani existau diverse civilizaţii pe Pământ pentru că altfel nu se poate explica prezenţa acestor bile metalice.

Aliajul din care sunt formate nu se găseşte în mod natural, un compus de nichel şi oţel, ceea ce certifică faptul că ele au fost prelucrate artificial. În consecinţă, o civilizaţie îndepărtată a existat cu mult timp în urmă pe Pământ.

Cele mai multe dintre sferele Klerksdorp au o coajă subţire, de aproximativ 1-2 cm grosime, şi sunt umplute cu un material spongios care se dizolvă în contact cu aerul. Nu s-a putut stabili cu exactitate materialul din interiorul lor, dar cu siguranţă că este străin omului.

Loading...

Un alt fapt curios este oferit de şanţurile paralele de pe mijlocul sferelor. Nu se poate preciza la ce erau folosite aceste bile, dar uimirea a fost şi mai mare când specialiştii au observat că unele dintre ele se rotesc în jurul axelor lor, fără ca o forţa să intervină în generarea acestui proces.

Aceste obiecte stranii sunt un total mister. Ele reflectă o anumită perioadă din istoria Terrei, dar nimeni nu poate specifica momentul şi nici creatorii lor.

Sferele Klerksdorp

Există voci care susţin că biluţele metalice ar fi de provenienţă extraterestră şi că nu ar fi fost create pe Pământ, însă, această afirmaţie rămâne deocamdată la ideea de presupunere.

loading...