Mistere

Misterioasele sculpturi Qajartalik: Chipurile unor fiinte necunoscute

În ținutul Qajartalik, care se află la aproximativ 15 km de așezarea Kangiqsujuaq din Groenlanda, au fost descoperit un site arheologic impresionant. Aici au fost scoase la lumina zilei mai multe pietre pe care sunt inscripționate chipuri ciudate.

La prima vedere arheologii susțin că acele chipuri seamănă cu unele ale unor diavoli sau chiar ființe necunoscute a căror existență pe Terra nu este cunoscută. De asemenea, circulă o legendă prin zonă care spune că în locul unde au fost descoperite pietrele misterioase, a fost teritoriul pe care mai mulți diavoli și-au dus existența cu foarte mulți ani înainte. Cât de reală este această legendă nu poate să spună nimeni, însă este cert că pietrele sculptate de la conțin diverse forme greu de explicat.

În urma săpăturilor, au fost descoperite 170 de chipuri cioplite în acest sit arheologic. Interesant este că cele mai multe dintre chipuri sunt simetrice și conform analizei ulterioare arheologii au stabilit că ele au fost efectuate cu cel puțin 2000 de ani în urmă. Se presupune că aceste chipuri misterioase au fost efectuate de către cultura Dorset, care a trăit pe teritoriul actual al Groenlandei.

Specialiștii de la Institutul Cultural Avataq nu susțin ideea că sculpturile înfățișează diavoli sau monștri, ci mai degrabă sunt chipurile unor uriași. Nu se poate specifica dacă acești uriași au existat în Groenlanda sau pur și simplu cultura Dorset a preluat ideea sculpturilor de la strămoșii lor.

Sculpturile au fost efectuate cu ajutorul unor instrumente primitive, dar trebuie remarcat faptul că acestea sunt executate cu o precizie uluitoare. Din 1996, momentul în care au început săpăturile în situl arheologic, și până în prezent au existat mai multe atacuri ale creștinilor fundamentaliști, care din motive religioase au reușit să distrugă numeroase sculpturi cu chipurile diavolilor.

sculpturile Qajartalik - Misterioasele sculpturi Qajartalik: Chipurile unor fiinte necunoscute

Pe lângă aceste fapte, chipurile Qajartalik rămân cele mai nordice sculpturi descoperite pe Terra până în prezent, iar reprezentările grafice, de asemenea, rămâne inexplicabile. Probabil că în viitor se va face lumină cu privire la aceste chipuri extrem de bizare.

loading...

sculpturile Qajartalik2 - Misterioasele sculpturi Qajartalik: Chipurile unor fiinte necunoscute

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top