Descopera

Misterioasele sarcofage în care au fost înhumați Oamenii Ploii

O echipă de arheologi, care lucrează în regiunea Amazonului din Peru, a descoperit mai multe sarcofage în care au fost înmormântați așa numiții „Oamenii Ploii”.

Misterioasa cultură pre-incașă Chachapoyas a fost cunoscută drept o civilizație aparte care a trăit pe actualul teritoriu al Perului. Ei erau supranumiți „Oamenii Ploii” sau chiar „Luptătorii Ploii”. Până în prezent nu se cunoșteau foarte multe detalii despre Chachapoyas, dar odată cu descoperirea arheologilor diverse aspecte ciudate tind să iasă la lumină.

Descoperirea a fost efectuată în luna iunie a acestui an cu ajutorul unui aparat de fotografiat performant. Abia pe la mijlocul lui septembrie cercetătorii au putut ajunge în locul în care au fost fotografiate mai multe sarcofage bizare. Corpurile care au fost înhumate în mormintele de piatră nu depășeau 70 de centimetri înălțime, ceea ce pare extrem de straniu. Mai mult de atât, sarcofagele au fost îndreptate spre vest, fapt care este în contradicție cu tradițiile pre-incașe.

Cronicarul spaniol Pedro Cieza de León ( c.1520 – 1554 ), când a luat contact pentru prima dată cu Oamenii Ploii i-a descris ca fiind „cei mai mici, cei mai albi și cei mai frumoși oameni care trăiesc pe continentul american„.

Imperiul Chachapoyas a fost cucerit și distrus în 1480 de către împăratul incașilor Tupac Yupanqui. Chiar dacă pare o civilizație destul de tânără, Oamenii Ploii ascund cele mai nebănuite mistere. Mici de statură, cu pielea extrem de albă și cu trăsături incredibil de fine, acești oameni par să nu se tragă din aceeași rădăcină ca și celelalte popoare care au trăit în America. Oare cum au apărut și cum au reușit să ajungă în America?

oamenii ploii - Misterioasele sarcofage în care au fost înhumați Oamenii Ploii

Arheologii cât și istoricii nu pot să răspundă la această întrebare, cauză pentru care misterul planează în continuare asupra civilizației Chachapoyas. Cu toate acestea, Oamenii Ploii vor rămâne în istoria omenirii precum cei care au construit complexul de la Kuelap, o cetate megalitică, cu peste 400 de locuințe și ziduri ciclopice.

loading...
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top