Misterioasele piramide din Antractica

Piramidele din Antarctica sunt o realitate sau pur și simplu este vorba despre un munte care seamănă cu o piramidă? Aceasta este întrebarea la care se străduiesc să răspundă oamenii de știință.

Gheaţă din Antarctica se topeşte şi scoate în evidenţă diverse forme ciudate de relief. Un munte în formă de piramidă a împărţit opinia publică în două tabere.

Pe de o parte unii susţin că muntele piramida are părţile mult prea şlefuite pentru a fi o creaţie a naturii în timp ce cealaltă tabără susţine că piramida recent descoperită în ţinuturile dezgheţate ale Antarcticii nu este decât o formă de relief banală.

Teoria pe care foarte mulţi oameni de ştiinţă încep să o susţină din ce în ce mai mult şi care a fost emisă iniţial de nazişti, susţine că Atlantida, continentul scufundat şi acoperit de ape, este continentul acoperit de gheaţă. În acest fel susţinerea acestei teorii confirma ideile naziste conform că Atlantida este Antarctica prin apariţia acestei piramide misterioase.

Cercetări amănunţite nu s-au făcut cu privire la această piramidă dar aceasta este o poveste ce trebuie urmărită. Naziştii întotdeauna au avut o fixaţie pentru Antarctica şi probabil că au descoperit mai mult decât ştim noi în prezent despre acest teritoriu de gheaţă.

Loading...

Antarctica, continentul verde

Faptul că pe tărâmul Antarcticii ar putea exista piramide a născut speculaţii despre felul în care această imensă suprafață de pământ ar fi putut arăta înainte să fie acoperită de gheaţă şi zăpadă. Ideea „ştiinţifică” despre Antarctica văzută ca un continent veşnic îngheţat este deja depăşită.

Chiar cercetările ştiinţifice din ultimii ani au demonstrat că tărâmul Antarcticii a arătat foarte diferit în trecutul îndepărtat. În anul 2009 a fost realizat un studiu pe mai multe eşantioane de gheaţă colectate în condiţii foarte stricte din zone diferite ale continentului, în care au fost descoperite particule de polen.

piramide antarctica

 

Savanţii au ajuns astfel la concluzia că ecosistemul în Antarctica era foarte diferit în trecut şi că într-o anumită perioadă temperatura pe timpul verii ajungea chiar şi la 20 de grade Celsius. Astfel, dr. Vanessa Bowman afirmă că în urmă cu 100 de milioane de ani Antarctica era de fapt acoperită cu o vegetaţie luxuriantă, asemănătoare cu cea care există în prezent în Noua Zeelandă.

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și