Misterioasele peșteri din Nepal. Nu se cunoaște cine și de ce le-a construit (imagini fantastice)

O echipă de arheologi a efectuat o expediție de cercetare cu privire la misterioasele peșteri suspendate din Himalaya. Acestea au atras în nenumărate ori atenția cercetătorilor, dar din cauza faptului că se află la 150 de metri de sol, întotdeauna au existat probleme majore pentru a putea fi cercetate. Arheologii, au trebuit să escaladeze cei 150 de metri pentru a putea avea acces la cele peste 10.000 de peșteri care se află în fostul regat al Mustangului de Nord din Nepal.

Alpiniștii Peter Athans, Cory Richards, au fost însoțiți de arheologul Mark Aldenderfer și echipa sa, într-o expediție incredibilă de explorare a celor mai misterioase peșteri din câte există pe Terra.

Nimeni nu își poate explica cum au putut fi construite aceste peșteri suspendate și nici modalitatea prin care se efectua accesul, pentru că ele se află în vârful unei stânci abrupte. Echipa de cercetători a fost nevoită să escaladeze stânca pentru a accede în interiorul galeriilor.

Când am ajuns în aceste galerii am fost șocat. Niciodată nu mai văzusem așa ceva. Aveam senzația că sunt în vârful unui castel de nisip, în care fuseseră sculptate zeci de mii de galerii sau de peșteri. Nu știu cine ar fi putut executa o asemenea lucrare în vârful muntelui, dar este una de excepție„, a declarat alpinistul Cory Richards.

Odată ajunși în misterioasele peșteri, cercetătorii au început să-și pună întrebări cu privire la cei cale le-au putut construi și motivul pe care l-au avut. Nu se poate determina civilizația care a sculptat aceste cavități și nici modalitatea prin care s-au efectuat lucrările pentru că este nevoie de o tehnologie avansată. Distanța de 150 de metri de la sol poate să indice faptul că acea cultură neidentificată a dorit să se protejeze de anumite pericole alegând să trăiască aproape în vârful muntelui.

Loading...

Pentru că au fost descoperite peste 10.000 de încăperi, arheologii sunt de părere că această civilizație antică a dispus de un număr mare de oameni.

Un alt aspect impresionant pentru care nu se găsește un răspuns este cel care se referă la modul de procurare al hranei. Este puțin probabil ca acei oameni, sau orice erau ei, să coboare și să urce de mai multe ori pe zi stânca aproape plată. Și atunci ce mâncau sau cum își procurau hrana?

În urma cercetării au fost prelevate mai multe mostre, care vor fi supuse analizei de laborator pentru a se încerca determinarea vârstei acestor peșteri sculptate. Nimeni nu poate oferi niciun răspuns clar cu privire la aceste peșteri suspendate și poate că în urma unor cercetări mai ample se va afla adevărul.

Mustangul, Regatul Interzis

Mustang e supranumit Regatul Interzis, căci Nepalul nu are nici un interes să facă reclamă acestui teritoriu ai cărui locuitori sunt budişti mahayana fervenţi, într-o ţară cu o religie oficială hindusă. Numai un număr strict limitat la 300 de turişti sunt admişi anual în zonă. Mustangul este un teritoriu predominant arid, marcat din când în când de lamaserii ieşite parcă dintr-un alt timp. Izolarea sa şi vecinătatea spectaculoşilor Himalaya i-au adus, fără îndoială, reputaţia de Shangri-La.

pesteri nepal

Această zonă a fost locuită de călugări budiști care cunoșteau diverse tehnici avansate despre cum trebuie trăită viața. Este posibil ca acești călugări să fi moștenit din generație în generație peșterile suspendate și mai există posibilitatea ca ei să fi deținut anumite tehnici, pe care nu le-ar putea înțelege omul modern, pentru a escalada stânca abruptă.

pesteri nepal

Legendele locale susțin că în zona Mustangului fiecare stâncă deține secretele sale și doar atunci când acestea vor fi descoperite în totalitate, omul modern va putea răspunde la întrebările care îl frământă.loading...
S-ar putea să-ți mai placă și