Bizar

Misterioasele cranii antice care fac legatura cu Apocalisa zombi

Mai multe cranii zdrobite au fost descoperite în diferite gropi comune de pe teritoriul Europei și al Orientului Mijlociu. La prima vedere, ipoteza emisă de către arheologi este una demnă de filmele de groază, pentru că este vorba despre o Apocalipsă zombi.

Scheletele umane provin din epoca de piatră și după cum au declarat cercetătorii, craniile au fost pur și simplu strivite după o perioadă destul după ce s-a instalat moartea. Este o enigmă la care nu se poate răspunde cu certitudine, dar până în prezent arheologii sunt de părere că oamenii antici s-au temut de ceva înfricoșător dacă au apelat la violență excesivă asupra unor cadavre.

Craniile, care datează de mai bine de 10.000 de ani, au fost distruse aproape în întregime, folosindu-se doar forța brută, cu mult timp după ce corpurile au intrat în putrefacţie. Dovezile indică faptul că aceste corpuri au fost deshumate și abia apoi craniile strivite, pentru ca mai apoi să fie îngropate iar.

Dar oare ce putea să-i împingă pe oamenii peșterilor la un asemenea comportament brutal? Oare corpurile intrate în putrefacție reprezentau un pericol pentru cei aflați în viață?

Cele mai multe dintre cranii au aparținut bărbaților cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani. Doar unul singur care a aparținut unui copil a fost lăsat intact.

Craniile nu au fost sparte după un anumit model, ci pur și simplu la întâmplare. Oasele faciale au fost sparte în totalitate, cu ajutorul unor pietre sau chiar bâte. Nu a existat nicio urmă de tăiere. Violența postmortem este considerată un act de frică pe care oamenii acelor vremuri îl aveau față de aceste corpuri.„, susține arheologul spaniol Juan José Ibañez.

loading...

În credințele populare din Haiti unii preoți cunoscuți sub numele de Bokor ar fi capabili să captureze partea din sufletul omului cunoscută sub numele de micul înger păzitor; acest procedeu ducând la o stare de letargie, care-l face pe cel viu asemănător unui mort, și chiar daca ar trece ani de zile de la înmormântarea lui, ar fi în stare ca la exhumarea corpului să-l transforme într-un sclav. Trecerea unui flacon care conține acest îngeraș păzitor pe sub nasul mortului l-ar putea trezi și l-ar trece sub controlul aceluia cu flaconul. Conform unor tradiții, dacă zombi gustă sare, indiferent din ce motiv, atunci le revine conștiința proprie și ar fi iarăși în stare să vorbească.

zombi - Misterioasele cranii antice care fac legatura cu Apocalisa zombi

Probabil că oamenii peșterilor se temeau de morții lor, considerându-i chiar zombi, pentru că astfel nu se explică acest comportament extrem de violent.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top