Mistere

Karhunj
Mistere

Karhunj, corespondentul Stonehenge din Armenia. Mistere și legendele zeilor

0views

La doar trei kilometri de orașul armenesc Sisian se afla o construcție megalitică care seamănă foarte mult cu deja celebrul Stonehenge.

Mai multe pietre înalte, așezate în formă de cerc, au fost cândva un altar sacru al unei civilizații neidentificate încă. Structura Karahunj, după cum este supranumită,  imită perfect constelaţia Cygnus sau Lebăda (Cygnus constă din 6 stele strălucitoare care formează asterismul unei cruci care comprimă 9 stele principale și 84 de stele cu denumiri Bayer/Flamsteed), care în cultura multor popoare antice era locul de intrare în infinitatea cerurilor.

Poarta zeilor?

Fosilele descoperite pe lângă structura megalitică par să indice craniile unor ființe umanoide necunoscute. Din această cauză, s-a născut legenda care spune că Karhunj era folosit de navele extraterestre precum un punct de legătură între Terra şi Univers. Unii cred că Karhunj este de fapt o poartă spre alte lumi, dar nimic nu poate să fie demonstrat concret.

Această teorie vine în completarea credinței sumeriene care susţine că cei care l-au creat pe om au venit din înalturile cerului şi la un moment dat au părăsit Pământul din diverse motive. Atunci este posibil ca structura circulară Karhunj să fi fost folosită de navele extraterestre drept un portal de trecere în diverse dimensiuni sau lumi paralele.

Un altar spiritual

O altă teorie interesantă despre Karhunj a fost lansată de profesorul universitar P. Heruni, care a studiat situl arheologic în anul 1995 şi care a conchis că are o vechime de peste 6000 de ani. Acest altar spiritual, aşa cum l-a denumit Heruni, a fost folosit aproximativ 4000 de ani şi îi punea pe oameni în legătură directă cu zeii Soarelui.

Loading...

La numai câteva sute de metri de Karhunj, în valea Ararat e afla încă o construcție străveche, care se intinde pe o suprafaţă imensă. Metsamor este o veche citadelă, înconjurată de coloane din piatră, care a fost locuită de 50.000 de oameni începând cu secolul 7 î. Hr până undeva la începutul Evului Mediu.

Coloanele au avut o funcţie astronomică importantă, iar înăuntrul citadelei au fost găsite urmele unor cuptoare în care erau topite metale precum aur, cupru sau chiar mercur. Este interesant faptul că s-a descoperit existenţa unei civilizaţii atât de avansate din punct de vedere tehnologic.

Oare să existe o legătură directă între structura Karhunj şi cetatea de la Metsamor? Arheologii se preocupă de găsirea mai multor răspunsuri despre ciudatele construcţii, probabil ca într-un viitor foarte scurt o sa avem mai multe informații despre aceste structuri misterioase.

loading...