Mistere

Misterioasele avioane antice descoperite in cultura Quimbaya

Potrivit arheologilor cultura precolumbiană Quimbaya a existat pe teritoriul Americii de Sud, în jurul anului 1000 E.N. Nu se cunosc foarte multe detalii despre această civilizație, dar la începutul secolului trecut au fost descoperite mai multe figurine care se presupune că au aparținut acestei civilizații.

Figurinele, în număr de 121, au fost scoase la lumina zilei din mai multe morminte. Ele sunt realizate dintr-un aliaj, numit ” tumbaga„, care conține 30% cupru și restul aur. Fascinant este faptul că Platon amintea în scrierile sale despre acest aliaj care era comun în Atlantida.

Dintre toate figurinele doar două au atras atenția cercetătorilor pentru că seamănă izbitor de bine cu avioanele din ziua de astăzi. Forma aerodinamică și dotate cu o cabină pentru pilot aceste miniaturi sunt de-a dreptul fascinante. Este foarte greu de crezut că această cultură precolumbiană să fi deținut secretul zborului, fapt pentru care oamenii de știință au început să-și pună diverse întrebări cu privire la proveniența figurinelor.

Bineînțeles că au existat voci care au susţinut că cele două avioane sunt doar niște păsări, care din cauza modelajului au ajuns să semene cu niște aparate de zbor. Cu toate acestea, coincidențele sunt prea mari pentru ca această teorie să fie veridică. În primul rând, au fost măsurate distanțele dintre aripi și fuzelaj și ridicate la o scară mai mare ele sunt perfecte pentru zbor.

Apoi, faptul că aripile sunt expuse pe partea inferioară a fuzelajului indică foarte clar faptul că este vorba despre un avion și nu despre o pasăre. Mai mult de atât, specialiștii au confirmat că este vorba despre avioane cu reacție, ceea ce ne face să gândim cât de avansați din punct de vedere tehnologic erau cei care le-au construit.

avioane Quimbaya 400x300 - Misterioasele avioane antice descoperite in cultura Quimbaya

Se mai poate observa și cabina pilotului, care este în același loc ca la avioanele din prezent. Aceste elemente sunt suficiente pentru a convinge că cele două figurine Quimbaya înfățișează două avioane antice și nu păsări sau altfel de animale. Și pentru că această civilizație precolumbiană nu era deloc avansată tehnologic, arheologii sugerează o legătură certă între Atlantida și figurinele Quimbaya. Dar oare cum au ajuns ele pe teritoriul Americii de Sud? Probabil că a existat un liant între atlanți și civilizațiile care au existat în America de Sud.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top