Descopera

MISTERIOASE FORȚE DIN UNIVERS GENEREAZĂ ANOMALII SONDELOR SPAȚIALE

În anul 1977, NASA lansa sonda spațială Voyager 2. A fost singura navă spațială terestră care a ajuns dincolo de planetele Neptun și Uranus. A fost o performanță extraordinară. Sonda se afla la o distanță de 15 miliarde de kilometri față de Pământ și transmitea mesaje.

A existat o problemă. Mesajele transmise erau într-o limbă necunoscută. Cercetătorul Kevin Baines a declarat că cineva a schimbat sistemul de comunicații al sondei Voyager 2. El a mai declarat că sistemul binar a fost schimbat de la zero la unu.

În prima fază, s-a crezut că a intervenit o defecțiune. Mai târziu, cercetătorii de la NASA și-au dat seama că este funcționabil. Codul binar fusese schimbat. Fizicianul german Hartwig Hausdorf a declarat, este ca și cum cineva a reprogramat sau deturnat sonda spațială. NASA nu a vorbit despre acest incident decât în anul 2016.

În ultimii ani, cercetătorii de la NASA s-au confruntat și cu alte fenomene inexplicabile, pe care le-au numit anomalii de traiectorie. În această situație au fost sondele spațiale Pioneer 10 și 11, care au fost deviate de la traiectoria lor cu o sută milioane de kilometri. După această deviere de traiectorie, sondele spațiale au pierdut din viteză, ca și cum o forță ar fi acționat asupra lor.

Este o deviere uriașă la care nu au fost găsite explicații. S-a presupus că există o forță extrem de puternică în Univers. Aceeași situație s-a înregistrat și la sonda spațială Ulysse care a fost deviată de pe orbita Soarelui.

Mai mult, s-a constatat un decalaj al frecvenței de transmisie. Unii cercetători au încercat să explice aceste anomalii avansând ipoteze legate de forța generată de materia neagră, energia neagră sau antimaterie.

loading...

Alți cercetători consideră că aceste anomalii sunt generate de expansiunea Universului. Materia neagră este considerată a cincea forță din Univers care este o materie invizibilă, exotică, despre care se cunosc puține informații.

Parallel Universes - MISTERIOASE FORȚE DIN UNIVERS GENEREAZĂ ANOMALII SONDELOR SPAȚIALE

Dacă această materie există, legile universale ale fizicii trebuie modificate. Spre deosebire de energia neagră, materia neagră este distribuită uniform în Univers și densitatea sa atinge câțiva atomi de hidrogen pe metru cub.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top