Misterioasa viața a lui Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler

Misterioasa viața a lui Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler

Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler, a fost înmormântat în sudul Germaniei, la Wunsiedel. Mormântul devenise un loc de pelerinaj pentru neo-naziști, dar și pentru persoane care practicau esoterismul.

În anul 2011, autoritățile germane au decis deshumarea osemintelor, incinerarea lor și aruncarea cenușei în mare.
Hess a fost capturat când s-a refugiat în Marea Britanie, în anul 1941, judecat și condamnat la închisoare pe viață. S-a sinucis într-o închisoare din Berlin, în anul 1987, la vârsta de 93 de ani.

După 46 de ani de captivitate, Hess a fost descoperit spânzurat în celula lui. După acest eveniment, închisoarea Spandau a fost distrusă pentru că devenise un loc de pelerinaj pentru neo-naziști.

Hess a fost ultimul simbol al fascismului. Era păzit de 17 gardieni, avea la dispoziție patru medici, dar și alte facilități, cum ar fi cărți și multe caiete pe care și-a notat amintirile și gândurile sale. Hess era considerat un om fragil din punct de vedere psihologic. Alții îl considerau nebun.

Hess avea dreptul de a fi vizitat o dată pe lună, timp de 30 de minute, de un membru al familiei sale. În cei 46 de ani de detenție nu a fost autorizat să dea interviuri presei. În perioada 1966-1987, a fost unicul deținut din închisoarea Spandau.

Hess a fost un prieten al lui Werhner Von Braun care după război a fost recuperat de americani în cadrul Operațiunii Paperclip. Alături de alți specialiști naziști, Von Braun avea să lucreze la NASA, la realizarea lansatorului pentru navetele spațiale din cadrul programului Apollo.

Încă din anul 1930, Hess a fost atras de astronautică, de esoterism, preocupări care l-au adus în apropierea lui Von Braun. În aceeași perioadă îl cunoaște și pe Karl Haushofer care era numit și magicianul, datorită profețiilor sale.

S-a spus că plecarea sa în Marea Britanie a făcut-o la îndemnul lui Haushofer care prevăzuse căderea nazismului, încă din anul 1941.Hess le propusese britanicilor realizarea unei mari națiuni nordice, propunere care nu a fost acceptată de britanici.

După procesul de la Nuremberg, șapte dintre cei mai importanți naziști au fost închiși la Spandau. Șase dintre aceștia au fost eliberați în perioada 1954-1966. Singurul deținut timp de 21 de ani din acea închisoare a fost Hess.

Rudolf Hess

Preotul luteran Gabel l-a vizitat periodic pe Hess, între cei doi stabilindu-se o relație amicală. Gabel l-a descris ca fiind o persoană interiorizată, cultă și fascinat de Lună. În celula sa, pe unul dintre pereți avea o fotografie cu Luna pe care o privea ore întregi.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)