Descopera

MISTERIOASA TRAGEDIE DE LA OTORTEN

În anul 1959, zece studenți de la Universitatea Politehnică din Ural, împreună cu un ghid și antrenor de schi hotărăsc să plece într-o expediție pe muntele Otorten. Înainte de plecare, unul dintre studenţii se va îmbolnăvi și renunță la expediție, situație care ii va salva viața.

Cei zece trebuiau să se întoarcă din expediție în 12 ianuarie. În 20 ianuarie, pentru că nu s-au întors, au fost alertate autoritățile și au început căutările. În 24 februarie, un pilot care survola zona din apropierea muntelui Otorten a descoperit tabăra.

Nu existau urme de violență, chiar și alimentele erau intacte. Un singur lucru le-a atras atenția anchetatorilor, niște urme pe zăpadă care duceau înspre o pădure, dar se opreau brusc, după 50 de metri.

Câteva zile mai târziu, cadavrele au fost descoperite la 1,5 kilometri de tabără, dezbrăcate, cu limbile tăiate, pielea avea culoarea portocalie, iar părul albise.

Autoritățile au lansat ipoteza conform căreia cei zece ar fi fost atacați de indigenii din zonă. Cea mai apropiată comunitate se afla la 100 de kilometri distanță și era putin probabil ca aceștia să se întâlnească cu membrii expediției.

Mai mult, nu fuseseră descoperite urme de luptă. Ancheta a fost închisă la scurt timp, spre nemulțumirea familiilor. Analizele care s-au efectuat pe cele 10 cadavre au prezentat urme de radiații puternice. S-a presupus că armata realizase anumite teste nucleare. Și în acest caz ipoteza nu se verifica, pentru că cea mai apropiată bază militară se afla la o distanță de 600 kilometri.

loading...

În anul 1990, o jurnalistă din Moscova a redeschis această anchetă. Cu mare greutate a avut acces la câteva documente, ele fiind în continuare clasificate.

OTORTEN - MISTERIOASA TRAGEDIE DE LA OTORTEN

Jurnalista a lansat ipoteza că o forță extraterestră ar fi fost cauza acestei tragedii. La baza acestei ipoteze a stat un document în care erau mărturii ale mai multor nomazi din zona tragediei, care au declarat că o sferă de mari dimensiuni, de culoare portocalie a survolat muntele mai multe zile.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top