Misterioasa sabie vikingă realizată cu tehnologia din viitor?

Sabia vikingă, numită Ulfberht, i-a uimit de oamenii de știință datorită proprietăților sale. Puritatea fierului din care a fost creată, în urmă cu peste 1200 de ani, este una uimitoare de parcă s-ar fi folosit tehnologia disponibilă după Revoluția Industrială.

Procesul de creare ale săbiilor din epoca medievală nu permitea oamenilor să confere fierului o puritate foarte mare. Atunci când fierul este forjat, este nevoie de a fi încălzit la o temperatură de peste 1600 de grade Celsius permiţându-i astfel fierarului să-l curețe de impurități. Carbonul este de asemenea amestecat cu fierul, conferindu-i o duritate mai mare. Tehnologia folosită acum 1200 de ani nu le permitea fierarilor să execute un proces de o asemenea finețe.

Cu toate acestea, sabia numită Ulfberht, pare să vină dintr-o altă epocă pentru că în urma testelor de laborator s-a constat că materialul din care este fabricată nu deține nicio impuritate, iar conținutul de carbon este de 3 ori mai mare decât în mod normal.
Acestea sunt principalele motive pentru care specialiștii sunt de părere că sabia Ulfberht a fost croită folosindu-se de o tehnologie avansată. Dar cum este posibil ca vikingii să fi deținut tehnologia care a fost inventată la începutul erei industriale, adică în jurul anului 1890, cu circa 1000 de ani în urmă? Răspunsul la această întrebare nu îl poate da nimeni, poate doar legenda acestei săbii, care spune că a fost creată cu ajutorul unor puteri magice.

Chiar dacă această explicație pare utopică, un sâmbure de adevăr trebuie să existe pentru că nu este la îndemâna nimănui să creadă că vikingii putea să ajungă la un grad al dezvoltării atât de avansat.

ulfbert-

Vikingii sau normanzii au fost comercianți, exploratori și războinici scandinavi care, în perioada 700-1050, au dominat jumătatea nordică a Europei. După unele izvoare istorice, vikingii ar fi atins chiar coasta Americii de Nord. Vikingii erau cunoscuți sub numele de varegi, de către slavii de răsărit, de bizantini și de arabi.

Loading...loading...
S-ar putea să-ți mai placă și