The news is by your side.

Misterioasa piramidă dispărută din Dalmația

0

După senzaționala descoperire ale piramidelor misterioase din Bosnia, se pare că și astfel de piramide există și în Croația. Cel puțin așa susțin specialiștii care recent au descoperit o hartă a Dalmației din 1570.

Piramidele sunt în cele mai dese cazuri asociate cu Egiptul și faraonii, motiv pentru care în ultimul secol s-a crezut că acestea au const construite drept morminte. Lucrurile au luat o întorsătură stranie în clipa în care s-au descoperit misterioasele piramide de pe teritoriul Bosniei. Atunci, au existat numeroase voci care au început să susţină că, de fapt, piramidele ar fi trebuit să joace un alt rol, unul mai important, în trecutul îndepărtat al omenirii.

În urma analizelor, s-a putut stabili că piramidele din Bosnia sunt mult mai vechi decât cele din Egipt. Acest fapt ridică semne de întrebare despre modalitatea în care au fost construite, dar și cu privire la motivul lor. În cele din urmă nu s-a putut răspunde la aceste două întrebări și misterul a rămas suspendat.

Analizarea unei hărți a Dalmației, regiune cu o lungă istorie care se datorează tribului iliric, a scos la iveală existența unei piramide de dimensiuni considerabile. Interesant este faptul că harta a fost cartografiată în 1570. Cercetătorii se întreabă acum care ar putea să fie motivul pentru care pe o asemenea hartă să fie marcată și o piramidă?

Probabil că importanța acestei piramide face parte din misterul existenței acestor construcții megalitice pe teritoriul Europei. Pe de cealaltă parte, putem lua în considerare și faptul că Europa a fost dotată cu numeroase piramide, care probabil ar fi servit unui scop precis în trecut.

piramida-dalmatia Misterioasa piramidă dispărută din Dalmația

Deși pe 10 martie 2014, o agenție croată a trimis o echipă de specialiști pentru a investiga zona în cauză, nu s-a descoperit nicio construcție care să semene cu o piramidă. Concluzia este una bizară, piramida din Dalmația a dispărut pur și simplu pentru că nu se mai găsește nicio urmă a sa. Și atunci nu suntem îndreptățiți să ne întrebăm dacă presupusa construcție era cu adevărat o piramidă sau pur și simplu un obiect inexplicabil care se putea deplasa singur?

Daca ți-a plăcut articolul nu uita de grupul nostru secret pe Facebook. Hai si tu acum!

loading...
S-ar putea să-ți mai placă și