Mistere din Romania

MISTERIOASA MAȘINĂRIE DESCOPERITĂ ÎN PEȘTERA IALOMIȚEI

Peștera Ialomiței reprezintă un punct de mare interes nu numai pentru turiști ci și pentru cercetători. În secolul al XVI-lea, la intrare în peșteră a fost construită o biserică de domnitorul Mihnea cel Rău.

Peștera are o lungime de 480 de metri, din care numai 400 sunt accesibili publicului. Este străbătură de un râu și este formată din galerii și săli.

Biserica a ars în mai multe rânduri, ea fiind refăcută, ultima dată, în anul 1993. Un dintre stalactitele din interiorul peșterii seamănă izbitor de mult cu statuia Fecioarei Maria și este una dintre atracțiile peșterii.

Cu mai mulți ani în urmă, au fost descoperite schelete întregi provenite de la ursul cavernelor. S-a estimat că în urmă cu 10000 de ani, peștera a fost o ascunzătoare a urșilor de cavernă.

Călugării de la schit povestesc despre un sihastru care s-a retras în peșteră împreună cu un urs, care în mod surprinzător nu era agresiv și îl însoțea tot timpul pe sihastru.

Călugării de la schitul din apropiere susțin că în nopțile în care au intrat în peșteră pentru a se ruga la altarul din interiorul peșterii au avut viziuni cu entități care semănau cu ielele, fecioare care dansau în mijlocul unui foc.

Nu este prima informație despre care călugării vorbesc în șoaptă. De ani buni, călugării care s-au aventurat dincolo de limita de acces a vizitatorilor, au susținut că în interiorul unei grote au observat un soi de mașinărie. Mulți dintre cei care au ascultat această povestire au presupus că totul este o legendă sau că ceea ce au văzut călugării este o piatră.

Lucrurile au stat cu totul altfel, în momentul în care o echipă mixtă de speologi români și americani au coborât în interior.

Speologul Adrian Petre a dat câteva informații referitoare la senzaționala descoperire. În interiorul grotei a fost descoperită o mașinărie care a fost scoasă la suprafață și preluată de specialiștii americani.

Mai mult, speologul susține că peștera se continuă cu un tunel care duce până în Munții Bucegi.

646x404 - MISTERIOASA MAȘINĂRIE DESCOPERITĂ ÎN PEȘTERA IALOMIȚEI

Călugării de la schitul din apropiere confirmă faptul că speologii au scos la suprafață mașinăria pe care au transportat-o într-o direcție necunoscută, probabil la București. Din anul 1993, anul descoperirii, accesul publicului în peșteră este restricționat.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top