MISTERIOASA LUME DE SUB PIRAMIDELE EGIPTENE

MISTERIOASA LUME DE SUB PIRAMIDELE EGIPTENE

Istoricul grec Herodot (484-425 î.Hr.) a vizitat de mai multe ori Egiptul, fascinat fiind de Marea Piramidă pe care o numea una din minunile lumii.

În textele pe care le-a scris, Herodot descrie existența unor simboluri care sunt gravate pe pereții piramidei și care au mesaje misterioase.

Mai târziu, alți istorici și cercetători au fost preocupați să descifreze aceste simboluri care în opinia lor au legătură cu legile fizicii.

În anul 1927, într-o mănăstire din Egipt au fost descoperite mai multe manuscrise scrise în limba coptă și în care se spune că piramidele au fost construite de un popor misterios care a trăit cu mult înainte de vechii egipteni.

Unii istorici susțin că Marea Piramidă a fost construită de Thot care a dorit conservarea în interiorul piramidei a tot ceea ce însemna cunoștințe de astronomie, fizică, matematică, artă, în cazul producerii unei catastrofe naturale.

Pe pereții exteriori ai piramidei au fost descoperite cochilii pietrificate, semn că acum câteva mii de ani au avut loc inundații catastrofale.

Loading...

Sunt arheologi care susțin că piramidele egiptene au fost construite în interiorul unei așezări care a fost distrusă de marile inundații. În fața acestei catastrofe naturale, au rezistat doar piramidele.

Herodot a scris despre un adevărat labirint subteran în care au fost depozitate manuscrise și obiecte de o mare valoare, pentru a fi salvate de marile inundații care au avut loc.

În secolul al VIII-lea, mai mulți soldați egipteni au făcut săpături și au reușit să intre în labirintul subteran, unde pe lângă manuscrise și obiecte de mare valoare au descoperit o cupă care avea aceeași greutate, indiferent că era goală sau conținea un lichid. S-a spus că cei care realizaseră cupa aveau cunoștințe extraordinare.

Labirintul era împânzit de gardieni, niște statui cu proprietăți mecanice, care făceau aproape imposibilă deplasarea. Massoudy, un istoric care a avut privilegiul să intre în labirint, scria, am văzut lucruri imposibil de descris, care mi-au afectat sănătatea mentală.

O persoană care făcea parte din grup a murit după ce o poartă secretă din piatră s-a prăbușit. Herodot scria că preoții egipteni îi spuseseră că labirintul fusese construit de niște creaturi pe care le numeau Memphis.

piramide

Intrarea în labirint se făcea prin partea de nord a Sfinxului care era considerată poarta de intrare în subteran.

În anul 1994, arheologii egipteni au declarat că au descoperit în zona de nord a Sfinxului o deschidere care duce spre o rețea de tuneluri care ar putea face legătura cu Marea Piramidă.

loading...

Related posts