MISTERIOASA LEGĂTURĂ DINTRE CARTEA LUI ENOH ȘI SANCTUARUL DE LA SARMIZEGETUSA

MISTERIOASA LEGĂTURĂ DINTRE CARTEA LUI ENOH ȘI SANCTUARUL DE LA SARMIZEGETUSA

Cartea lui Enoh nu a fost niciodată inclusă în învățăturile bibice, considerându-se că învățăturile ei nu pot fi înțelese de oameni.

Doi cercetători englezi, autori ai cărții Aparatul lui Uriel, au reconstituit misteriosul mecanism din Cartea lui Enoh, care a fost numit computerul ceresc.

Rezultatul a fost o surpriză de proporții. El era copia identică a calendarului solar construit de dacii de la Sarmizegetusa.

Cartea lui Enoh cuprinde învățăturile pe care îngerii le-au lăsat unor oameni aleși privind astrele, traseele lor, conexiunea dintre oameni și Univers. Oamenii de rând nu au avut niciodată acces la aceste texte, poate pentru că îngerii sunt prezentați altfel decât în Biblie.

Îngerii erau numiți mesagerii lui Dumnezeu și sunt prezentaţi într-un mod cu totul diferit față de Biblie. Erau niște ființe speciale care au încălcat poruncile lui Dumnezeu. Înalți, cu o forță fizică deosebită, au dominat pământenii și s-au împreunat cu fiicele acestora, născându-se o nouă generație, cea a uriașilor.

Despre Enoh se spune că a fost un patriarh care a trăit înainte de potopul biblic. El a avut o relație specială cu îngerii, aceștia luându-l în ceruri timp de 200 de ani, timp în care a învățat misterele Pământului și ale Universului.

Loading...

În Cartea lui Enoh se spune că mesagerii lui Dumnezeu erau pe Pământ în număr de 200, iar conducătorul lor se numea Samiza.

În călătoria pe care a făcut-o în Univers, timp de 200 de ani, Enoh face o descriere a Pământului asemănătoare cu cea pe care cosmonauții o văd astăzi. Este vorba despre o sferă de culoare albastră care plutește în misteriosul Univers.

Îngerul Uriel l-a învățat pe Enoh cum să construiască un computer astronomic, un calendar, ale cărui elemente principale erau formate din stâlpi, portaluri și ferestre, dispuse în cercuri concentrice, precum o potcoavă cu 21 de stâlpi în centru.
Acest calendar ceresc era folosit pentru studierea Soarelui, a Lunii, a eclipselor, a poziției nodurilor lunari, a echinocțiului și a solstițiului.

Cei doi cercetători englezi au observat o conexiune între computerul ceresc și sanctuarul de la Sarmizegetusa. Despre daci se spune că utilizau un calendar ceresc care era cel mai precis din toată lumea antică. Anul calculat de daci avea 365, 24 zile. Dacii numărau zilele cu ajutorul unor stâlpi așezați în cerc.

enohSanctuarul de la Sarmizegetusa are o orientare exactă de la nord la sud, de la est la vest, astfel încât, razele soarelui le traversează în totalitate într-o singură zi a anului, 22 decembrie, atunci când începe iarna astronomică. La acea dată era celebrat cultul Soarelui și al Lunii.

loading...

Related posts