bilă metalică
Descopera

Misterioasa bilă metalică din Bosnia-Herzegovina aparține unei civilizații extrem de avansate din Balcani

0views

Misterioasa bilă metalică, descoperită în Bosnia-Herzegovina, ridică numeroase semne de întrebare cu privire la existența unei civilizații extrem de avansate, în zona Balcanilor, în urmă cu aproximativ 2000 de ani.

Arheologul bosniac Semir Osmanagic, cel care a descoperit bila metalică, susține că în anii ’70 existau numeroase astfel de bile în zonă. Unele mai mari, altele mai mici, dar pentru că oamenii nu știau că sunt artefacte importante, care au aparținut unei civilizații extrem de avansate din punct de vedere tehnologic, le-au distrus fără nici cea mai mică remușcare.

Bila metalică a aparţinut unei civilizații misterioase

Conform arheologului în zona unde se găsește bila gigantică, în prezent mai sunt încă 8 sfere de acest gen. Ele sunt de dimensiuni reduse în comparație cu aceasta, care are o rază de aproape 1,5 metri și un conținut foarte ridicat de fier.

Conform studiilor de laborator, această sferă a fost realizată cu circa 2000 de ani în urmă. Nu se poate spune cine a făcut-o și cu ce scop, dar Osmanagic susține că s-a folosit tehnologie extrem de avansată pentru a crea una sau mai mult sfere perfect șlefuite.

Nici în ziua de astăzi, cu tehnologia actuală, nu s-ar putea sfere metalice atât de bine definite. Și atunci cui aparține această operă de artă?

Loading...

Enigmatica sferă de piatră din Europa seamănă izbitor cu misterioasele sfere gigantice descoperite în anii ’30 în Costa Rica. În total, în Costa Rica au fost excavate 300 de astfel de sfere, unele cântărind aproape 15 tone. Aceste sfere sunt similare, parcă create de aceeași civilizație, dar realitatea este alta.

Sferele din Costa Rica au fost făurite de civilizația dispărută Diquis fără a se cunoaște scopul lor. Cele din Bosnia-Herzegovina nu pot fi atribuite niciunei culturi din zonă. Ele au fost construite fie de o civilizație avansată care a trăit în Balcani, fie au fost aduse cu un scop precis.

Rețeaua de piramide

Interesant este că în zona unde se găsește sfera metalică, există și o rețea misterioasă de piramide subterane. Aceste se regăsesc la câțiva zeci de metri sub pământ, ascunse de ochii curioșilor.

Această afirmație este făcută de arheologul bosniac, dar nu a fost luată niciodată în seamă. Autoritățile o consideră o fantasmagorie, dar cu toate acestea nu au fost niciodată trimiși la fața locului arheologi și tehnologie pentru a se realiza săpături.

loading...