MISTERELE TRECUTULUI

De regulă, susţinem că nu știm ce ne rezervă viitorul. Suntem puternic ancoraţi în prezent și avem impresia că trecutul este o perioadă care nu ne mai oferă multe mistere. În realitate, lucrurile nu stau așa. Trecutul are necunoscutele sale, mari mistere. Vă prezentăm câteva dintre acestea.

Atlantida, o insulă fabuloasă

În secolul al IV-lea i.Hr, Platon a fost primul filosof care a descris existența unei insule fabuloase în apropiere de Gibraltar. Un misterios cataclism a distrus o civilizaţie înfloritoare.

scoarţei terestre. El a demonstrat că o dată la 47000 de ani, greutatea calotelor polare, distribuite neuniform faţă de axa de rotaţie a Pământului, face ca întreaga litosfera să se repozitioneze în funcție de noul centru de greutate.

Acest deplasament ar fi scos Atlantida din zona temperată, aruncând-o în interiorul arcului polar sudic.

Amazoanele, marile luptătoare ale istoriei

Istoricii susțin că au trăit pe țărmul nordic al Marii Negre și la gurile Dunării. Ele erau considerate urmase ale zeului războiului, Marte. Nu acceptau bărbați în traiul de zi cu zi. Se întâlneau cu bărbații din triburi apropiate o dată pe an. Copiii de sex feminin care se năşteau ca urmare a acestor relații aveau un statut privilegiat, faţă de băieți, care erau transformaţi în sclavi sau erau înapoiaţi taţilor.

Numele de amazoane provine de la obiceiul conform căruia ele nu își hrăneau copiii cu lapte matern, își mutilau sânii pentru a fi mai agile în luptă. Pentru a-şi hrăni fetele, utilizau lapte de iapă sau faguri de rouă care se găseau sub formă de miere în trestia din delta fluviului. Hipocrate preciza că amazoanele nu se măritau până când nu ucideau trei războinici.

Carnac

În Bretania franceza exista sute de menhire așezate paralel, orientate pe axa mistica est-vest. Se spune că ele fac parte dintr-o veche religie cosmică. Pietrele au fost ridicate în jur de 3300 i.Hr.

În anul 1928, în Tibet, la o altitudine de 6000 de metri, au fost descoperite menhire identice cu cele de la Carnac, orientate pe axa est-vest. Specialiştii au emis ipoteza că ar fi vorba despre un cult al soarelui. Ansambulu de la Carnac este format din peste 3000 de monoliţi care ocupa o suprafața de 12 km.

Stonehenge

Au fost numite pietrele albastre, datorită culorii. Extracţia pietrelor s-a făcut în două cariere din țara Galilor, acum 5000 de ani. De ce au fost aduse de atât de departe aceste pietre, peste 260 km, rămâne un mister.

Insula Paştelui

Este una dintre cele mai îndepărtate insule locuite. În anul 1722, navigatorii olandezi descoperă o insulă pe care trăiau 3000 de persoane și care vorbeau o limbă necunoscută. Locuitorii insulei nu cunoşteau roata, nu aveau unelte din metal și nici animale de tracţiune.

insula pastelui

O populaţie primitivă realizase sculpturi gigantice. Mult mai târziu, oamenii de știința au analizat ADN-ul extras din scheletele descoperite pe insulă și s-a dovedit că există un marker genetic unic, care există doar la populația din Polinezia.

Această descoperire dovedeşte că cei care au colonizat insula au fost descendenţi ai marinarilor polinezieni.Cel mai mare mister din Insula Paştelui nu este sculptura uriaşelor statui, ci transportul lor.

CATEGORIES
Share This