Descopera

Misterele și secretele ascunse ale numerelor 666 și 777

În credința populară, numărul 666 este asociat răului, dar pe lângă acesta există și 777, care are conotații malefice mai puțin cunoscute. 

Cifra 6 și conotațiile lui 666

Atunci când ne gândim la numărul 666, inevitabil ne vine în minte Satan. Acest număr îi este atribuit, ca și cum toată existența sa se bazează pe o cifră. În primul rând, numărul 666 este compus prin repetarea cifrei 6 de 3 ori. Cu toate acestea, în Biblie, cifra 6 este atribuită divinității.

Lumea a fost creată în 6 zile, iar Iov a avut de trecut prin 6 încercări. Cifra şase este specifică testărilor şi probelor de credinţă. Se spune că numărul 6 a fost însemnat pe mâna căzută din cer nu numai pentru a le reaminti evreior că le-a fost dăruită în cea de-a şasea zi, ci şi pentru a-i avertiza asupra nenorocilor ce urmau a le îndura dacă îndrăzneau să nu respecte sfântul sabat.

Cu toate acestea, atunci când cifra 6 este așezată una lângă alta de trei ori, devine un număr malefic. 6 este văzut drept un număr cu ghinion încă din superstiile romane. Era considerată în special de rău augur cea de-a şasea zi a celei de-a şasea luni a anului. Pe de altă parte, unii pretindeau că 6 este o cifră perfectă.

Adevărul este cu totul altul pentru că specialiștii în religie susțin că de fapt 666 nu este cifra diavolului, ci al unui sistem care dorește cu ardoare să ia locul divinității.

Practic, 666 e folosit drept un cod nu tocmai subtil, mai ales pentru literații din perioada redactării Noului Testament. Textul a fost scris inițial în greaca veche, care, după cum probabil știe toată lumea, folosea numere scrise ca litere. La fel stau lucrurile și în cazul ebraicii, cealaltă limbă principală de scriere a Bibliei. Prin urmare, fiecare cuvânt avea și o semnificație numerică.

loading...

În capitolul 13 din „Cartea Revelației”, numărul este menționat astfel: „Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Şi numărul ei este şase sute şaizeci şi şase.”. Potrivit celor de la Numberphile, aceasta e aproape o ghicitoare care te îndeamnă să afli semnificația numărului.

Cifrele 666 sunt scrise în ebraică, care oferă o semnificație și mai mare numerelor care simbolizează cuvinte și cuvintelor care simbolizează numere. Așadar, dacă traduci în cuvinte ebraice 666, obții Neron Kesar, adică scrierea numelui Nero Cezar, liderul Imperiului Roman din respectiva perioadă (13 octombrie 54 – 9 iunie 68).

7 și misterul numărului 777

Este de bun augur să faci ceva de şapte ori, sau chiar de un număr de ori reprezentând un multiplu al lui 7.
Se zicea că cifra şapte este norocoasă întrucât oamenii îşi schimbă dinţii la şapte ani, devin adolescenţi la de două ori şapte ani, adulţi la de trei ori 7 ani, şi ajung la mari împliniri la de nouă ori 7 ani.
În antichitate, numărul 7 era consacrat lui Apollo. Lebedele sacre au înconjurat de şapte ori insula Delos la naşterea lui.

Există 7 zile ale Genezei, şapte îngeri în faţa tronului lui Dumnezeu, 7 zile ale săptămânii, 7 gratii, 7 diviziuni ale vârstelor omului, şi şapte trepte ale zilei. Fazele lunii sunt în număr de şapte şi fiecare al şaptelea an era unul sabatic.

Cele trei mari sărbători ale evreilor durau 7 zile, primele două fiind despărţite de un interval de şapte săptămâni. Cele şapte spirite ale lui Dumnezeu sunt cele ale înţelepciunii, înţelegerii, sfătuirii, puterii, cunoaşterii, drreptatii, divinei înfricoşări.

Înaintea lui Dumnzeu stau şapte îngeri: Mihail, Gabriel, Lamael, Rafael, Zahariel, Anael, şi Orifel.
Cele şapte păcate de moarte sunt: mândria, invidia, iubirea de argint, desfrânarea, lăcomia pântecelui, trândăvia, mânia.

Cu toate acestea, în tradiția străveche numărul 777 este atribuit bunicii lui Satan. Se spune că aceasta are 777 de ani și păzește porțile iadului.

Mai mult de atât, la jocurile de noroc se câștigă cu numărul 7 atunci când apare de 3 ori.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top