Mistere

Bizar

Misterele practicii voodoo

3views

Voodoo isi are originile in Africa, fiind un ritual practicat de locuitorii din Benin si Togo, care venerau puteri invizibile, numite voodoo. Acestea erau spirite supuse marelui zeu creator Mawu, care puneau stapanire pe unul dintre sateni, si care devenea astfel, purtatorul lor de cuvant.

Adevarata lor forta provenea din sacrificiile sangeroase organizate de preoti, unii cercetatori presupunand ca in cadrul acestor ritualuri se utiliza o pudra speciala, o otrava, care era pusa in incaltamintea sau pe spatele persoanei vizate , aceasta transformandu-se in zombi.

Unele cercetari au confirmat ca pudra folosita de vrajitorii haitieni continea oseminte umane, resturi de piele de soparla, carcase uscate de Bufo marinus, o broasca raioasa foarte veninoasa, totul sub forma de pulbere. Se adaugau plante care contineau saponina, o substanta toxica ce afecta respiratia.
Acest amestec provoca persoanei supuse ritualului, paralizia totala, declansand o stare de totala incertitudine, cu reactii dintre cele mai bizare.

voodoo

De asemenea, ritualurile erau insotite de juraminte infricosatoare, dansuri specifice si rugaciuni, pentru a intra in contact cu forte mistice. Cultul voodoo are in centrul initierilor sale, pe Marele Stapan, identificat uneori cu Dumnezeu, care domnesste asupra spiritelor, loas.

Ceremoniile au loc de obicei la caderea noptii, si dupa invocarea Marelui Stapan, sunt sacrificate animale, cel mai adesea pasari, toate acestea petrecandu-se in ritmul cantecelor, dansului si al tobelor. Voodoo continua sa fie practicat si astazi, unele site-uri de internet propunand chiar o initiere online.

Loading...

Articol semnat: Udrea Manuela – ReligionAct

loading...