Misterele polare confirmă teoria Pământului gol

Misterele polare confirmă teoria Pământului gol

Edmund Halley (1656-1742) a fost primul om de știință care a susținut și a încercat să demonstreze că planeta noastră este goală în interior. El își baza afirmația pe anomaliile câmpului magnetic pe care le-a studiat mulți ani.

Conform teoriei sale, în interiorul Pământului există două sfere, fiecare având propria axă magnetică. Mai târziu, a fost avansată idee că în interiorul Pământului există un al doilea soare care face posibil ca acel spațiu să fie locuit.

În secolul al XX-lea, noi descoperiri veneau în sprijinul acestei teorii. Pe măsură ce te apropii de Polul Nord temperatura aerului și a apei crește, un fenomen complicat și misterios, greu de explicat. Mitul Agarthei și al Shambalei a fost repus în dezbatere.

În toate culturile lumii, pornind de la sumerieni, vechii egipteni și ajungând la tibetani sau aborigenii din America, există credința că există o lume în interiorul planetei.

Misterele polare

Cu toate eforturile care s-au făcut în secolul al XX-lea, doar 16% din suprafața polară a putut fi explorată. Restul este un mare necunoscut, declară specialiștii. O problemă care a atras atenția lumii științifice este legată de faptul că apa sărată din oceanul polar nu se amestecă niciodată cu apa dulce, care formează uriașe iceberguri.

Singura sursă de formare a apei dulci sunt fluviile care există în interiorul scoarței terestre, afirmă William Reed, un reputat specialist american.

Loading...

Studiind părți din aceste enorme banchize de gheață, unele au lungimi de kilometri, Reed a făcut descoperiri epocale. În perfectă stare de conservare au fost descoperiți mamuți și alte animale preistorice. Multe dintre aceste animale aveau în stomac iarbă proaspătă.

Reed susține că moartea acestor animale a fost cauzată de schimbarea bruscă a temperaturii, ca urmare a faptului că aceste animalele au fost aduse la suprafață de fluxul apelor.

Greu de explicat este și migrația către nord a unor animale, în condițiile în care, temperaturile ar trebui să scadă pe măsură ce înaintezi spre nord, iar vegetația și fauna să dispară. Vulpi, urși și alte specii de animale migrează în timpul iernii polare dincolo de paralela de 80 de grade.

Secretele eschimoșilor

Eschimoșii care au stat de vorbă cu Reed susțin că dincolo de o mare barieră de gheață, există o mare deschidere, unde temperatura se schimbă brusc, fiind una asemănătoare cu cea subtropicală.

rp_pamant-gol.jpg

În anul 1894, Nansen, celebrul explorator, nota în jurnalul său despre o schimbare bruscă de temperatură care se producea pe măsură ce înainta spre nord, despre vulpile pe care le-a văzut, despre praful din aer, care nu ar fi trebuit să existe într-o zonă plină de gheață.

Reed consideră că acel praf provine de la vulcanii care se află în interiorul Pământului, praf care iese la suprafață printr-o mare deschidere situată dincolo de paralela 80.

loading...

Related posts