Mistere

Misterele oamenilor-leopard

În Egiptul Antic,leopardul era considerat un reprezentat al divinității, fiind asociat cu zeul Osiris, judecătorul morților. Pentru multe triburi africane, leopardul reprezintă un puternic animal totemic, despre care se credea că ar călăuzi sufletele morților spre locul de odihnă veșnică.

Timp de multa secole a existat un cult al leopardului în Africa de Vest, mai ales în Nigeria și Siera Leone, ai cărui membrii își ucideau victimele umane ca și leopardul, folosind gheare de oțel și cuțite. Ulterior în cadrul unor ceremonii macabre mâncau carnea victimelor și le beau sângele.

Candidaților care aspirau să devină membrii ai cultului li se cerea să revină de la vânătoarea de noapte cu un urcior având în el sângele victimei, pe care trebuia să-l bea în prezența membrilor confreriei. Aceștia credeau că un elixir magic numit borfima, extras din intestinele victimei, le-ar conferi puteri supranaturale și le-ar permite să se transforme în leoparzi.

Membrii cultului ucideau din cele mai vagi motive. Poate unul dintre ei se îmbolnăvea, ori recolta era slabă, astfel de necazuri erau considerare suficiente pentru a face un sacrificiu. Era aleasă o victimă, se convenea asupra momentului crimei și se desemna executantul. Acesta purta o mască ritualică și o blană de leopard, ritul era desfășurat oriunde, asasinatul fiind comis cu gheare ascuțite de oțel.

În 1946, oamenii-leopard au ieșit la lumină și în acel an s-au înregistrat 48 de crime. Curând a devenit evident că, la fel ca și Mau-Mau din Kenya, cultul își direcționa măsurile criminale împotriva albilor. Terry Wilson, un ofițer districtual al unei provincii din estul Nigeriei, a descoperit că oamenii-leopard operau în aria lui de jurisdicție, alegându-și victime mai ales femei tinere. Când Wilson a percheziționat casa unei căpetenii locale pe nume Nagogo, soldații lui au descoperit o mască ritualică, o blană de leopard și o gheară de oțel.

Pe baza datelor primite de la un informator, Wilson a ordonat polițiștilor din subordine să facă săpături lângă casa căpeteniei, unde au fost găsite osemintele a 13 victime. Nagogo a fost închis, în așteptarea procesului, iar Wilson și-a propus să pună capăt regimului de teroare instaurat de oamenii-leopard.

Deși Wilson a mai primit, ca întăriri, 200 de polițiști, oamenii-leopard au devenit tot mai îndrăzneți. Într-o noapte, au sacrificat o femeie, chiar în curtea secției de poliție. Locuitorii își pierduseră încrederea în poliție, până și unii dintre oamenii lui Wilson ajunseseră să creadă că membrii cultului aveau puterea de a se transforma în leoparzi. Wilson a decis să întindă o cursă. Pe o potecă spre satul unde avuseseră deja loc câteva crime, și-a trimis unul dintre cei mai buni oameni, deghizat în fiul unei localnice. Alături de femeie, polițistul s-a prefăcut că merge spre sat, în vreme ce Wilson și alți câțiva ofițeri s-au ascuns în tufișurile din apropiere.

Brusc, cu țipătul înfiorător al unui leopard care atacă, un bărbat înalt, îmbrăcat cu o blană de leopard, a țâșnit spre cei doi, răsucind deasupra capului o măciucă imensă. Tânărul ofițer s-a luptat cu omul-leopard, dar înainte ca Wilson și oamenii lui să poată ajunge la el, atacatorul i-a zdrobit țeasta polițistului și a fugit în tufișuri.

Ofițerul districtului se pregătea să aducă trupul neînsufleţit, când a avut intuiția, că omul-leopard s-ar putea întoarce, pentru finalizarea ritualului. Aproape de miezul nopții, o arătare de coșmar târându-se în patru labe, s-a năpustit asupra cadavrului și a început să-l zgârie pe față, ca un leopard.

africa - Misterele oamenilor-leopard

Omul-leopard a fost omorât, iar oamenii din regiune au primit dovada că oamenii-leopard nu erau creaturi supranaturale, ce nu puteau fi ucise. De îndată ce s-a răspândit vestea că a fost ucis un om-leopard, au început să apară indicii asupra identității membrilor cultului și posibila ascunzătoare din junglă a unui altar secret. Altarul a fost descoperit, bine ascuns de o stâncă. Oase umane erau împrăștiate în jur. O efigie grotescă a unei ființe jumătate-om, jumătate-leopard, străjuia macabrul altar.

Din păcate există voci care susțin că astfel de practici continuă și astăzi în anumite zone ale Africii. Canibalismul și ritualurile macabre fac parte din aşa zisa cultură a unor popoare din Africa. Este ușor sau imposibil de a renunța la aceste practici?

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top