Mistere

Mistere

Misterele nebanuite ale cifrei sase

0views

Misterul lumii se dezleagă odată cu înțelegerea cifrei șase. Filosofia ocultă susține că acest număr este perfect, cum niciun alt număr de la 1 la 10 nu ar mai fi. El este suma primelor trei numere întruchipând armonia absolută. Adunând numerele unu, doi şi trei obținem perfecțiunea, adică numărul șase.

Această teorie a fost expusă pentru prima dată deCornelius Agrippa, în Filosofia Ocultă. Agrippa era fascinat de perfecțiunea acestui număr şi a mers mai departe în cercetările sale descoperind mai multe semnificații interesante, dar şi bizare. Se mai spune că pitagoreicii iubeau numărul şase şi l-au aplicat căsătoriei şi generării, numindu-l chiar “Măsura Lumii“.

Dacă ne aducem aminte de Geneză nu putem să ignorăm faptul că lumea a fost creată înşase zile, atunci când Dumnezeu şi-a încheiat întreaga operă, declarând-o perfectă. În a șasea zi a mai fost creat şi omul, poate cea mai importantă piesă din întrega creație, fapt pentru care cifra şase devine un simbol al vieţii şi al morţii. De asemenea, Iisus a suferit pentru omenire abia în ziua a şasea, fapt pentru care mistica cifra este însuflețită Mântuirii.
Cifra şase mai este întâlnită şi în cele şase zile lucrătoare, şase zile în care Moise putea aduna mâna, şase ani în care pământul poate să fie semănat, cele șase aripi ale heruvimilor și cele șase zile în care Dumnezeu a conversat cu Moise pe muntele Sinai acoperit cu un nor.

Scara numărului şase încadrează şi cele şase ordine îngerești care nu sunt trimise inferiorilor (serafimii, heruvimii, tronurile, dominațiile, puterile și virtuțile), cele şase intelecte ale omului (intelect, memorie, simț, mișcare, viață și esență) și cei șase demoni sau autori ai tuturor calamităților (Acteus, Megalesius, Ormenus, Lycus, Nicon și Mimon).
Astfel numărul şase tinde să devină numărul perfect, care guvernează viaţa, Pământul şi chiar omul. Numărul şase este influenţa pe care Dumnezeu o insuflă oricărei fiinţe, planetelor şi chiar întregului Univers.

loading...