MISTERELE MUNȚILOR: Statuete stranii, obiecte sacre și cratere inexplicabile

MISTERELE MUNȚILOR: Statuete stranii, obiecte sacre și cratere inexplicabile

Muntele este un simbol pentru majoritatea civilizațiilor lumii. El este considerat un loc sacru, un loc spiritual. Muntele face legătura între pământ și cosmos, este axa lumii, simbolul cosmosului.

Munți misterioși se află și pe alte planete. Pe Marte au fost descoperite structuri muntoase numite Olympus Mons care au o înălțime de 21229 de metri.

Everestul este infim pe lângă acești munți gigantici. Olympus Mons este un vulcan cu un diametru de 624 de kilometri. Pe planeta noastră, cel mai mare vulcan este Mauna Loa, cu o înălțime de 10 kilometri și un diametru de 120 kilometri.

Vulcanii de pe Marte sunt de o sută de ori mai mari față de cei de pe planeta noastră, au o perioadă de erupție foarte lungă, cauzată și de gravitația care este mai mică.

Munții marțieni sunt înconjurați de cratere foarte adânci care sunt pline cu apă. Specialiștii susțin că vânturile foarte puternice de pe suprafața marțiană au creat aceste cratere.

Munții au misterele lor, ascund o lume care este necunoscută omului modern. În China, a fost descoperită o rețea de caverne de peste 12600 de metri pătrați care pare a fi un palat subteran.

Cele 36 de caverne sunt unite între ele prin tuneluri. Se presupune că au o vechime de peste 1500 de ani, dar nu se cunoaște motivul cioplirii lor și perioada de timp care a fost necesară construcției lor.

Pe pereții cavernelor sunt încrustate hieroglife și simboluri misterioase. Grotele Huashan sunt construite pe aceeași latitudine de 30 de grade pe care se află piramidele din Egipt, Triunghiul Bermudelor, deșertul Sahara și Munții Himalaia.

Munții Himalaia prezintă o rețea vastă de caverne, în care locuiesc sute de yogini, departe de civilizație, într-o comuniune spirituală de excepție cu Universul.

Munți considerați sacri sunt și în India sau Japonia. Mai apropiat de noi este Muntele Sinai, locul unde Dumnezeu a apărut lui Moise.

În munții Piatra Craiului a fost descoperită o grotă care a stârnit interesul cercetătorilor. Intrarea în grotă este străjuită de un bloc de granit în care sunt săpate niște ferestre.

Interiorul grotei este perfect rotund. Surprinzător este faptul că în interiorul grotei a fost descoperită o statuie, care reprezintă un războinic, așezat cu fața la perete. În mână are o sabie și legenda spune că îl reprezintă pe marele zeu Gebeleizis.

Cu toate că zona era destul de circulată, grota a fost descoperită acum câțiva ani. Camerele video pornesc singure dar nu înregistrează nimic, la fel și aparatele foto.

cimitir

În grotă se aud sunete ciudate. Oamenii de știință la pun pe seama vântului care le produce. Misterul rămâne în jurul statuii care a fost descoperită. Poziția acesteia, cu fața la perete este cel puțin neobișnuită.

Cine sunt creatorii acestei grote, ce reprezintă statuia și de ce camerele video nu funcționează sunt întrebări la care specialiștii nu au răspunsuri.

 
Dacă ți-a plăcut articolul nostru, nu uita să dai un LIKE paginii noastre de Facebook. Astfel, vei primi toate articolele de Cultură Generală!
 
CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)