Spiritualitate

MISTERELE MAEȘTRILOR YOGHINI: Filosofia de viață

Se spune că, India este țara miracolelor. Această afirmație este susținută de personalități din toate domeniile. Indienii sunt un popor care au o privire și o interpretare specială asupra religiei, naturii, oamenilor și chiar asupra animalelor.

Vă prezentăm trei dintre aspectele filosofice indiene.

În primul rând, realitatea cu divinitățile sale, cosmosul și toate creaturile sunt o unitate fundamentală. Eu, tu, el, suntem unul, la fel pământul, apa, aerul și focul.

În al doilea rând, fiecare unitate a lumii are o multitudine de aspecte, unite între ele. Între sacru și profan nu sunt bariere.  Miracolele nu sunt lucruri extraordinare pentru indieni. Miracolul este un lucru comun, firesc.

În al treilea rând, fiecare individ, plantă, animal sunt energie. Energia este suflul vital universal.

Yoga este o artă sacră pentru indieni. Maeștrii yoghini pot face miracole, conform credinței indiene. Yoga Pantajali este un text sacru pentru indieni și descrie cele opt puteri sau miracole ale maeștrilor yoghini.

loading...

În primul rând, este vorba despre capacitatea de a-și diminua forma. Un maestru yoghin poate atinge dimensiunea unui atom. Alte puteri se referă la capacitatea de a putea deveni ușor ca un fulg, de a-și mări dimensiunile, de a-și satisface toate dorințele, de a putea întâlni divinitatea sau de a avea puteri depline.

Indienii susțin că, maeștrii yogini, la fel ca și divinitatea, pot acționa și transforma materia. În anul 2010, media occidentală a descoperit un maestru yoghin, care era născut în anul 1927 și începând cu anul 1940, a încetat să se mai hrănească.

Yoghinul a fost supus unui control medical, care a durat două săptămâni, în urma căruia suspiciunile privind această situație au fost eliminate. Medicii au afirmat că, yoghinul nu se hrănise de o lungă perioadă de timp, dar starea lui de sănătate era foarte bună.

Maeștrii yoghini pretind că se hrănesc cu energie universală și cu lumină. Levitația, telepatia, comunicarea într-o limbă necunoscută, sunt câteva din puterile unui maestru yoghin.

yoghin - MISTERELE MAEȘTRILOR YOGHINI: Filosofia de viață

Miracolele se produc în locuri sfinte, mănăstiri, temple sau în Gange. În anul 1995, una dintre statuile divinității Elefant a prins viață și a început să bea laptele care era așezat în apropiere. În India sunt cunoscute multe cazuri de maeștrii yoghini care traversează fluvii prin levitație, sub privirile multor curioși.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top