MISTERELE LUMII. CRIPTOZOOLOGIA

MISTERELE LUMII. CRIPTOZOOLOGIA

Olgoi Khorkhoi sau viermele morții rămâne un mister pentru zoologi. Are culoarea roșie, o lungime de 1,5 metri și trăiește în nisipul din deşertul Gobi. Are un venin extrem de periculos pe care îl arunca la o distanța de câțiva metri, ucigând instantaneu o persoană sau un animal.

Richard Freman este un renumit criptozoolog, care în anul 2005, a efectuat mai multe studii în deşertul Gobi, cu scopul de a elucida caracteristicile misteriosului vierme. Mult timp, s-a considerat că este o specie de șarpe foarte veninos. Mulți îl numeau boa deşertului.

Localnicii evita zona deşertului, din Mongolia, existând un adevărat mit despre existența sa. S-a spus că are o armă letală, veninul. Alții consideră ce este vorba despre o şarjă electrică deosebit de periculoasă care acţionează într-un perimetru de câțiva metri. În momentul în care atacă, corpul sau ia proporţii și se ridica la peste un metru din nisip.

Localnicii povestesc că jeturile sale de venin pot ucide o turmă de cămile. Creatura se deplasează în mod ciudat pentru un vierme. Când se face ghem, când se rostogoleşte. În zona capului are o umflătura plină cu otrava. Când victima se afla în raza sa de acțiune, arunca un jet de otravă, care este atât de acid încât poate distruge și o bucată de metal.

Cu toate că are o putere mare de a ucide, are o piele foarte subţire. Un cioban care s-a încumetat și s-a apropiat de o astfel de creatura a povestit că în momentul în care l-a lovit cu un ciomag, a rămas o pată plină cu grăsimi.

Șarpele de mare

Timp de milenii, oamenii au folosit termenul de Șarpe de mare pentru a descrie o creatură cu creasta care trăiește în oceane și mari. Prima relatare despre o astfel de creatura vine din partea lui Olaus Magnus, arhiepiscop catolic și naturalist. El descrie existența unui șarpe cu o lungime de 70 de metri în peşterile și fiordurile suedeze.

Creatura își părăsea noaptea adăpostul și se hrănea cu vitei, miei și porci. El prezenţa o coamă impresionantă, solzi negri și ochi roşii. În multe cazuri a atacat corăbiile și bărcile de pescuit, înşfăcând oamenii de pe punte.

petroglyphs-animals

În secolul al XIX-lea, odată cu creșterea traficului maritim, se înmulţesc rapoartele cu privire la șerpii marini. În anul 1980, faimoasa nava de cercetări oceanografice Calypso a cunoscutului cercetător Cousteau a fost implicată într-un incident mai puțin obișnuit.

Cabina subacvatică a fost distrusă de un șarpe uriaș. Cu toate că pereții aveau o grosime de 2,5 cm, cabina a fost distrusă în totalitate. Șarpele a avut o forța deosebită. Incidentul s-a produs în Oceanul Atlantic.
În anul 1982, s-a reușit filmarea unui șarpe de mare care avea lungimea de 20 de metri și un diametru de un metru.

CATEGORIES
Share This