Misterele fascinantei societati moderne

Societatea moderna deseori se intreaba daca exista organizatii ce o manipuleaza din umbra si incearca desconspirarea acestora, insa multe dintre ele sunt doar inventii media. Exista vreo organizatie puternica ce manevreaza destinul omenirii? Pentru a fi, aceasta trebuie sa indeplineasca cateva conditii de baza:

1. Un lider puternic, altfel risca sa se decimeze in cativa ani in lupta pentru conducere.
2. O puternica finantare, banul are un rol important in asigurarea loialitatii membrilor.

O organizatie puternica se fereste de cei curiosi si actiunile sale se doresc a fi secrete. Nu se ghideaza dupa principii morale (risca sa se desfiinteze intr-un timp scurt) si apeleaza la serviciile catorva asasini pentru a-i scapa de persoanele incomode.

Guvernele, respectiv presedentiile, sunt organizatii de putere si se bucura de un caracter oficial, manevrarea lor din umbra este aproape imposibila deoarece o organizatie secreta este mult mai slaba prin caracterul neoficial.

Daca in atingerea diferitelor actiuni o organizatie beneficiaza de serviciile unui politician sau mai multi, aceasta nu inseamna ca manevreaza guvernul sau presidentia. Organizatiile secrete nu au capacitatea de a hotari destinul omenirii, pot avea diferite reusite, nu la scara planetara, ci la nivel de stat sau de proiecte financiare.

Loading...

Si totusi pot exista organizatii puternice ce manevreaza destinul omenirii si nu din umbra, ci chiar la lumina. SUA este statul dominator in politica internationala, dar aceasta politica este facuta de o grupare de oameni, ce in umbra pot avea alte interese. Variantele oficiale nu sunt si corecte, ele prezinta problema astfel incat opinia publica sa recepteze pozitiv informatia, deci de multe ori sunt ascunse aspecte grave. Cu o motivatie sau alta ce este diferita de adevarata motivatie a actorilor politici, sunt atinse scopuri nu tocmai atat de democratice.

SUA, un stat democratic?

Democratia nu promoveaza adevarul , democratia promoveaza imaginea. Cu o campanie ce stie sa denatureze informatia in scopul pozitivarii opiniei publice, realitatea politica se desfasoara altfel in toate statele democratice de pe planeta. SUA ce se considera primul stat democratic, este de fapt un stat capabil sa-si prezinte situatia cum vrea, nu cum este, probleme importante sunt ascunse pentru a nu avea de suferit un partid sau un actor politic.

Esecuri sunt prezentate ca mari reusite, probleme nerezolvate sunt prezentate ca fiind solutionate, iar la urma opinia publica nu are cum sa discearna intre toate minciunile ce i se spun . Prin presa se incearca sa se mai spuna cate ceva, insa uneori sunt minciuni prea mari pentru a fi sesizate, alteori cel ce incearca sa scoata la lumina adevarul este mult prea slab, institutiile oficiale au solutia de a-l face sa taca. Nu trebuie sa se apeleze la variante de tortura, printr-o poveste melodramatica cu puternic iz nationalist ii este dat de inteles cat de mult rau produce statului.

Parlamentul nu trebuie sa fie informat de toate problemele, insasi legislatia permite caracterul strict secret in anumite situatii si finantarile pentru proiecte secrete pot fi obtinute prin modificarea cifrelor din diferite proiecte oficiale.

Presedintele SUA dupa ce depune juramantul este informat de adevarata stare si descopera ca multe stau altfel, iar el este obligat sa continue linia informativa promovata de predecesorii sai. Motivati de pacea pe care o mentin pe planeta, considera ca este normal sa fie o diferenta intre realitate si informarea opiniei publice.

SUA este prima putere de pe planeta deoarece acesta este scopul politicii internationale promovate. Multe actiuni ale sale nu sunt in numele democratiei, cum se enunta, ci doar pentru a nu decadea din conditia privilegiata. De exemplu cel de-al doilea razboi din Iraq purtat de George Bush jr are o motivatie destul de puerila, SUA in primul razboi nu a prezentat o imagine prea buna, asa ca printr-un nou razboi se remedia situatia.

SUA se lauda cu agenti bine instruiti

SUA se lauda cu agenti bine instruiti, capabili sa faca fata unor misiuni imposibile. Daca ar avea agentii de care vorbeste, inainte de a declansa un razboi are o alta posibilitate de a scapa de dictatori, prin asasinarea acestora, in felul acesta se poate evita moartea multor civili. Nu este capacitata sa organizeze aceste atentate si atunci se declanseaza un razboi.

In cazul lui Osama bin Laden de cati ani a avut nevoie pentru a-l asasina? De zece ani, iar caseta mortii acestuia a fost discutabila, adica este posibil sa fie falsa. In razboiul din Vietnam s-a spus ca au fost de vina rusii, insa in razboiul din Afganistan cine a mai fost de vina? Cu atat de multa aparatura de monitorizare, cu atat de multi agenti instruiti, chiar era nevoie de acest interval de timp exagerat de lung? Este posibil ca Osama bin Laden sa fi murit din motive naturale si ca sa nu se faca de ras in fata lumii au facut o inscenare.

SUA

Stiti care este metoda celor din CIA de a scapa de cadavre? Le incinereaza, aproape in fiecare stat au cate un crematoriu la dispozitie, in felul acesta se evita multe scandaluri. In numele democratiei si a stabilitatii planetare sunt asasinate persoane incomode, daca in cazul unora este o situatie nediscutabila, nu este la fel cu toti. CIA poate actiona in orice stat de pe planeta si serviciile de securitate ale statului respectiv le accepta autoritatea, astfel isi pot atinge destul de usor diferite interese ce difera de varianta oficiala.

In concluzie, exista o organizatie puternica ce manevreaza destinul omenirii si nu o face in secret, ci pe lumina. Cativa oameni din varful politic american decid destinele omenirii, ceilalti sunt rotite intr-un mecanism complex ce permit implementarea la nivel planetar.

Articol semnat: Evi Eshara

Pentru mai multe articole și discuții interesante, te invitam în grupul nostru de Facebook!loading...