Misterele egiptenilor: Thoth Atlantul, Școala Misterelor și secretul vieții veșnice

Misterele egiptenilor: Thoth Atlantul, Școala Misterelor și secretul vieții veșnice

Thoth Hermes Trismegistrus sau Thoth Atlalntul a fost unul dintre cele mai mistice și spirituale suflete întruchipate de pe Terra.

Vechii egipteni îl considerau zeul suprem al luminii, cel care prin cunoștințele dobândite a descoperit secretul vieții veșnice și al tuturor lucrurilor din acest Univers.

Personificarea zeului s-a produs în mai multe culturi străvechi, care și-au dus existența pe Terra. Sumerienii îl numeau Nindizzida, evreii l-au numit Enoch, nordicii Odin, teutonii Wotan, iar în cultura indiană este cunoscut precum mărețul și iluminatul Buddha.

Cine a fost Thoth?

Cele mai ample texte și descrieri ale zeității, întruchipate în corp de om, cu capul unui ibis, care avea deasupra capului o semilună și în mână un toiag, se regăsesc în cultura egipteană.

În mitologia heliopolitană este considerat șiinima lui Ra“, personificând deci cunoașterea divină și esența gândirii creatoare, care transmite cuvântului forța adevărului, puterea de a crea realitatea. Ra, zeul Soarelui, este gardianul morților și intermediarul lor în fața zeilor. A fost asociat de greci zeului Hermes. Thoth mai era cunoscut și ca zeu al științei, al înțelepciunii.

În cultura antică, inima este locul unde se află sufletul pe toată perioada vieții. Thoth a fost de fapt reîncarnat în numeroși zei printre care și în Ra. Interesant este faptul că zeul Soarelui purta sufletul lui Thoth, care reprezenta simbolistica Lunii, adică cele două parți, yin yang erau prezente în aceeași persoană, după modelul clasic în care a fost clădit și omul.

Cartea lui Thoth

De-a lungul timpului au existat numeroase controverse cu privire la misterioasa carte a lui Thoth. Această carte este compusă din mai multe capitole (tăbliţe), fiind o lucrare foarte veche care datează de la civilizaţiile pre-egiptene. Lucrarea este mai mult decât o operă de artă, este cheia spre adevărul absolut care conţine secretele omenirii, ale corpurilor cereşti, permiţând înţelegerea limbajului animalelor, marile mistere ale corpurilor fluide ale morţilor şi fiinţelor vii, ştiinţa spiritelor, cea a vieţii, a morţii, cât şi secretul puterii nelimitate.

Acest manuscris deținea forța supremă asupra vieții. Odată citită, putea să activeze mai multe zone ale creierului, care se află într-o stare latentă și adevărul absolut putea fi înțeles.

De-a lungul istoriei „cartea blestemată” a fost de mai multe ori distrusă. Khannes, unul dintre fiii lui Ramses al II-lea care o deţinea, a declarat că a ars-o. Nu se ştie dacă a ars cartea propriu-zisă sau o copie.

O altă legendă susține că această carte a ars în timpul incendiului de la Biblioteca din Alexandria. Pe de cealaltă parte, există zvonuri că ea ar fi exista și în prezent și este păstrată cu sfințenie într-un loc ferit de ochii curioșilor. Odată deschisă și citită, cartea lui Thoth deschide drumul din întuneric spre lumină și poate transforma un suflet obișnuit într-un zeu creator.

Şcoala Misterelor

Cea mai influentă instituție din antichitate era Școala Misterelor. Aceasta a fost înființată de Faraonul Thuthmosis al III-lea în Egiptul antic, dar a existat și în cultura sumeriană sau cea indiană. Aici învățau doar cei aleși și prin cunoștințele dobândite ajungeau să dețină controlul asupra vieții și al morții.

Pentru a se ajunge la iluminare, inițiații din Școala Misterelor erau nevoiți să producă o pudră albă. Aceasta era cunoscută sub numele de Shem-an-na, Piatra de Foc, sau “pâinea albă” a egiptenilor.

Pâinea a fost alimentul principal al egiptenilor, dar acesta nu este singurul motiv pentru care i s-a oferit un simbol hieroglific. Pudra albă, produsă de Școala Misterelor, era folosită pentru coacerea pâinii sau a unor prăjituri pe care doar faraonii le consumau. Pâinea era un simbol extrem de important, comparat cu lumina, pentru că odată consumată orizonturile unei lumi ascunse se deschideau. Semnul hieroglific atribuit este jumătatea de pâine și este atribuită litera T (probabil de la Thoth).

Pe platoul Muntelui Sinai, în interiorul unui templu egiptean, a fost găsită o rezervă considerabilă şi nealterată din această pudră albă a faraonilor, necesară pentru trezirea minţii şi înălţare. O parte din aceasta a fost transportată în Marea Britanie pentru examinări, dar rezultatele nu au fost niciodată publicate. Restul de pudră a fost abandonată în templu și a dispărut fără urmă.

Odată cu trecerea anilor, marile civilizații au dispărut și la fel s-a întâmplat și cu Școala Misterelor. Informația supremă a fost uitată și Cartea lui Thoth a fost transportată pe alte meleaguri, pentru a nu mai fi găsită niciodată.

Secretele din Tăblițele lui Thoth Atlantul

Sunt 12 tablite din smarald verde, facute dintr-o substanta transmutata alchimic. Sunt foarte rezistente la orice element si substanta. Mai exact structura atomica si celulara fiind fixa ea nu permite nici o schimbare. Din aceasta cauza tablitele contrazic legea ionizarii referitoare la corpurile fizice. Pe ele sunt gravate caractere din vechea limba atlanta. Acestea reactioneaza la undele cerebrale emise de creierul celui ce citeste, eliberand vibratia mentala asociata in mintea cititorului. Tablitele sunt prinse intre ele cu inele facute dintr-un aliaj de culoarea aurului, suspendate de o tija din acelasi material.

Pe intelepciunea continuta in aceste tablite se bazeaza misterele stravechi. Pentru cel ce citeste cu mintea si ochii deschisi, intelepciunea personala se va multiplica de 100 de ori.

Citeste! Crezi sau nu, citeste iar vibratia tablitelor va trezi “ceva” in tine.

In paginile urmatoare voi dezvalui cateva enigme putin cunoscute chiar de catre slujitorii adevarului.

Cautarea omului in dorinta de a intelege legile care-i guverneaza viata este nesfarsita. Cu toate acestea el nu a reusit sa treaca de valul care apara planurile superioare de viziunea lui materiala asupra vietii si adevarului. Adevarul este gata sa fie asimilat de catre cei care-si largesc propria viziune intorcandu-se catre ei insisi si nu cautand in afara lor adevarul.

In linistea simturilor materiale se gaseste cheia intelepciunii. Cel ce vorbeste nu stie; cel ce stie nu vorbeste!

Legile supreme nu pot fi rostite. Ele exista ca o entitate pe caile care transced toate simbolurile sau cuvintele din lumea materiala. Simbolurile nu sunt decat niste Chei cu care se deschid usi ce conduc spre adevaruri. De multe ori usa nu poate fi deschisa deoarece cheia pare atat de mareata incat lucrurile care se afla in spatele ei nu pot fi vazute.

Daca reusim sa intelegem ca toate cheile, toate simbolurile materiale sunt manifestari, prelungiri ale unei Legi Supreme si a Adevarului, ne vom dezvolta o viziune ce ne va permite sa trecem dincolo de val.

Toate lucrurile din toate Universurile se misca conform unei Legi. Legea care guverneaza miscarea Planetelor nu este mai imuabila decat Legea care guverneaza manifestarea omului in aceasta lume. Una dintre cele mai importante Legi este Legea responsabila de de formarea omului ca fiinta materiala.

Maretul scop al scolilor initiatice din toate timpurile a fost sa dezvaluie functionalitatile Legii care leaga omul material de omul spiritual. Legatura dintre omul material si omul spiritual este omul intelectual deoarece mintea are atat calitati materiale cat si spirituale. Cel care aspira la cunostinte elevate trebuie sa-si dezvolte latura intelectuala a firii lui pentru a-si intari credinta ca poate sa-si concentreze toate fortele fiintei lui catre si in planul pe care-l doreste.

Marea cautare a Luminii, a Vietii si a Iubirii incepe in primul rand din planul material. Condusa catre planul ultim, scopul ei final este fuziunea completa cu Constiinta Universala. Asezarea fundatiei in planul material este primul pas. Abia apoi vine si scopul suprem al realizarii spirituale.

In paginile urmatoare se ofera o interpretare a tablitelor de smarald si a intelesurilor lor secrete. In mesajul lui Thoth sunt ascunse multe sensuri care nu transpar la suprafata cu usurinta. Lumina invataturii va deschide noi perspective de intelegere.

“Citeste si Fii intelept” doar daca Lumina constiintei tale trezeste in tine intelegerea care este o calitate innascuta a sufletului!


Ne găsești pe Facebook, pe pagina Cultură Generală, pe Grupul Cunoașterii sau pe canalul de Youtube, Efemeride TV!


 

Loading...
CATEGORIES
TAGS

COMMENTS

Wordpress (0)