Descopera lumea

MISTERE NEELUCIDATE ÎN INSULA PAȘTELUI. REPOZIȚIONAREA STATUILOR

Statui ciudate, fețe mari, urechi late, ochii îndreptați spre cer. Statuile din Insula Paștelui sunt o enigmă majoră. În anul 1978, ochii statuilor au fost descoperiți în sol, de către arheologi și plasați în orbite, accentuând caracterul grandios și misterios al statuilor. În anul 1722, un navigator olandez descoperă insula și pentru că era ziua de Paști, numele a venit de la sine.

Există peste șase sute de statui pe insulă, toate fiind sculptate în rocă vulcanică. Ca dimensiuni, statuile au de la un metru înălțime, până la 20 de metri.
Ce este interesant și de neexplicat este faptul că există o disproporție între capul și corpul acestor statui.

Specialiștii spun că, aceste statui au fost create în perioada 500 și 800 e.n. Insula Paștelui este un loc izolat, aflat între Oceania și America de Sud. Are o suprafață de 118 kilometri pătrați și este o insulă cu mai mulți vulcani.

În anul 1774, celebrul căpitan Cook ajunge pe insulă și consemnează în jurnalul său că, statuile de pe insulă au fost poziționate cu spatele la ocean, față de poziția lor inițială, cu fața spre ocean. Cook nu dă amănunte despre cei care ar fi făcut acest lucru și care ar fi fost cauza.

Se presupune că, o civilizație ulterioară celei care le-a creat, a schimbat poziția statuilor. Statuile au niște caracteristici care nu corespund populației polineziene, respectiv, nasul acvilin, fruntea înaltă, buzele subțiri, urechi mari. Plecând de la această discrepanță, istoricii au emis ipoteza că statuile nu au fost create de populația autohtonă. Mai mult, sunt specialiști care susțin că, cei care sunt autorii acestor statui au dispărut în mod misterios ca și civilizație.

S-a făcut chiar o legătură între dispariția atlanţilor și a locuitorilor de pe această insulă. Pe lângă mult discutata problemă legată de modul cum au fost transportate statuile de la carierele de piatră către litoral, locul unde sunt amplasate, mai rămân câteva întrebări.

loading...

Ce simbolizează statuile, dat fiind faptul că ele nu au nimic din fizionomia polinezienilor. În acest sens, cercetătorii au analizat ADN-ul din multitudinea de oseminte umane, descoperite pe insulă, în speranța că or descoperi o populație diferită celei indigene și care ar fi putut fi autoarea acestor statui.

ADN-ul descoperit în multele analize efectuate a corespuns populației indigene, polineziene.  Se avansase ideea că, autorii sunt peruvieni, dat fiind caracteristicile statuilor. Analiza Adn -urilor au infirmat această ipoteză.

insula pastelui - MISTERE NEELUCIDATE ÎN INSULA PAȘTELUI. REPOZIȚIONAREA STATUILOR

O altă întrebare se referă la faptul că, aceste statui, care inițial erau cu fața la ocean, mai târziu, au fost întoarse cu spatele la apă. Cine a făcut acest lucru și ce mesaj ascuns are această repoziționare a statuilor?

loading...

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.