7 curiozități medicale. Corpul uman este încă un mister

În ciuda progreselor fantastice pe care le-a făcut medicina în ultimii ani, există o serie de manifestări ale corpului uman pe care nimeni nu le poate explica. Aceste manifestări de care dă dovadă corpul uman sunt oarecum normale și în ciuda faptului că ele sunt considerate bizare, cei mai mulți dintre oameni le acceptă în fiecare zi.

#1.Pielea de găină


Pielea de găină apare atunci când unei persoane îi este frig sau frică. Mușchii se contractă, cauzând ridicarea părului și astfel se formează un strat protector. Acesta este un reflex care se regăsește atât la oameni, cât și la animale. Pielea de găină ca rezultat în urma fricii este un alt reflex vestigial. Cu ani în urmă, atunci când strămoşii noştri aveau mai mult păr pe corp, păreau mai ameninţători în acest mod.

#2.Buzele se subțiază pe măsură ce avansăm în vârstă


Odată cu trecerea timpului, organismul produce din ce în ce mai puțin colagen și astfel buzele devin mai subțiri. De asemenea și razele ultraviolete contribuie la subțierea buzelor.

#3.Sughițul


Mâncatul excesiv, alcoolul sau stresul sunt câțiva dintre factorii principali care provoacă sughițul. Diafragma se contractă involuntar și atunci se declanșează fenomenul pe care îl cunoaștem drept sughiț. În acelaşi timp, epiglota – parte a laringelui în care sunt localizate corzile vocale se închide. Rezultatul sunt spasmele şi zgomotul ciudat care se repeta la fiecare câteva secunde.

#4. Femeile au mâinile și picioarele mai reci decât bărbații

Acest fenomen este cauzat de faptul că nervii care controlează fluxul de sânge sunt mai sensibili la femei. Femeile au de asemenea, tensiunea arterială mai mică decât bărbaţii. Când o femeie suferă de frig sau este stresată, tensiunea arterială scade şi sângele este redirecţionat către inima, departe de mâini şi picioare.

#5.Oamenii se îmbolnăvesc mai des iarna

Una dintre teorii este că pe timp de iarnă oamenii petrec mai mult timp în interior în camere neaerisite, oferind mai multe posibilităţi de expunere la virusurile respiratorii.

Loading...

#6. Căscatul este contagios

Nimeni nu ştie sigur, dar se presupune că tendinţa de a căsca după ce a căscat altcineva, ar putea fi un răspuns empatic, similar cu râsul.

corpul uman

Un căscat poate fi declanşat mai ales dacă o altă persoană casca în jur, dar şi dacă unei persoane i se vorbeşte, asculta sau citeşte despre acest fenomen.

Unii specialişti considera că acţiunea de a căsca este contagioasă întrucât este un mod primitiv de modelare a sentimentelor noastre după cele ale altei persoane.loading...