Mistere din Romania

Mistere din România: OCNELE MARI, POARTA IADULUI

Una dintre cele mai stranii enigme din România este cea a mării sărate de la Vâlcea. După sute de ani de exploatare, mina de sare de la Ocnele Mari a fost închisă pentru totdeauna în anul 1992.

La doar 10 ani distanță, fenomene inexplicabile au început să se petreacă în zona minei. Inițial un deal întreg a fost înghițit de pământ și s-a format un val de saramură ca a înghițit satele din jur.

Reacțiile oamenilor în fața viiturii au fost diferite. Dacă cei mai mulți dintre ei au ales să părăsească zona, câțiva mai curajoși au continuat să-și ducă viața ca și cum nimic nu s-a întâmplat.

Acei curajoși sunt cei care înfruntă iadul pentru că lucruri inexplicabile se petrec în adâncurile pământului și nimeni, nici până astăzi, nu are o explicație clară.

Localnicii susțin că parcă pământul este blestemat și la anumite intervale de timp înghite tot ce îi iese în cale, de parcă ar fi viu.

Fenomenele stranii nu se rezumă doar la aceste fapte, ci încă din trecut lucrurile luau o întorsătură demnă de filmele horror. Unul dintre cei care a muncit în mină susține că într-o zi a auzit o bubuitură puternică. Aceasta semăna cu deschiderea unei uși metalice. Din senin a apărut un cadavru în stare perfectă de conservare.

Evenimentul s-a petrecut în anul 1986, când mina era în stare de funcționare. Dintr-o dată s-a auzit o bubuitură puternică, apoi s-a văzut o lumină care țâșnea din pământ. Dintr-o dată, corpul unui om straniu a ieșit din acea lumină. Era mort, dar părea viu. Avea peste doi metri înălțime și o culoare aurie. Avea ochii larg deschiși, dar fața sa inspira teroare.

Unii dintre mineri au spus că stăpânul întunericului își făcuse apariția. Mai mulți specialiști de la București s-au deplasat la fața locului. Muncitorilor li s-a spus că ceea ce au văzut a fost un spion și să nu vorbească despre această întâmplare pentru că vor fi consecințe care îi pot afecta.

Într-o cronică din anul 1821, se vorbește despre un preot de la Tismana care fusese trimis să-i spovedească pe rău făcătorii care erau condamnați la muncă silnică, în mina de sare de la Ocnele Mari.

Ocnașii erau terorizați de evenimente stranii care se petreceau în mină. Unii dintre ocnași preferau să moară decât să intre în mină. Preotul a declarat că mulți ocnași au dispărut în interiorul minei, că o forță necunoscută îi făcea să devină invizibili.

ocnele mari - Mistere din România: OCNELE MARI, POARTA IADULUI

În acele vremuri se vorbea despre diavol care ieșea printr-o poartă. Cei care i se împotriveau, dispăreau. Preotul a scris că pământul era viu și că ceva inexplicabil se produce.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top