Mistere

Mistere din Romania: Extratereştrii au pierdut un obiect la Aiud

La Muzeul de Istorie al Transilvaniei se găseşte un obiect cunoscut în toată lumea drept „Obiectul de la Aiud”. A fost găsit în 1973, de nişte muncitori care lucrau într-o carieră. Obiectul era îngropat sub 10 metri de nisip, deci trebuie să aibă o vechime impresionantă. După formă şi greutate, părea a fi un topor din piatră ce i-ar fi slujit omului primitiv la omorârea animalului ale cărui oase au fost găsite alături.

Specialiştii clujeni au găsit două fragmente (picior şi măsea) din scheletul unui mastodont tânăr, animal care a trăit până acum 800.000 de ani, pe când omul era încă în stadiul Neanderthal. Toporul nu era topor, nici măcar nu era din piatră, ci din metal, cu două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă să penetreze către baza celuilalt, perpendicular. Felul cum era tocit ducea cu gândul la frecarea de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa inferioară şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate.

Analizele metalografice aveau să ridice semne de întrebare şi mai mari. Cercetătorii români au descoperit că era făcut dintr-un aliaj complex, format din 12 elemente. Elementul principal (marea surpriză!), era aluminiul, în proporţie de 89%.
Celelalte elemente: cupru – 6,20%, siliciu – 2,84%, zinc – 1,81%, plumb – 0,41%, staniu – 0,33%, zirconiu – 0,2%, cadmiu – 0,11%, nichel – 0,0024%, cobalt – 0,0023%, bismut – 0,0003%, argint – 0,0002%, galiu – urme. Aluminiul a fost descoperit în laborator în anul 1825 de către savantul Oersted, iar industrial a fost produs abia în 1883. Cadmiul a fost descoperit în 1817, nichelul în 1751, bismutul în 1753, iar cobaltul în 1735.

O altă ciudăţenie: obiectul era acoperit de un strat anormal de oxid de aluminiu. Acest metal se oxidează foarte greu în profunzime, de aici deducându-se că obiectul nu putea fi recent. Specialişti de la un laborator elveţian au confirmat datele cercetătorilor români şi au stabilit că obiectul datează de acum 20.000 de ani.

O serie de experţi din toate domeniile au încercat să formuleze o ipoteză, dar nimeni n-a putut să identifice obiectul, nici să îl compare cu ceva asemănător creat de om. Însă un expert în tehnica aviatică a sugerat că obiectul ar putea fi talpa unuia din suporţii de aterizare de la un aparat de zbor nu prea mare, care în coborâre, se aşează lent pe sol. Imediat au apărut presupuneri că zona a fost vizitată de extratereştri, care şi-au pierdut piesa din trenul de aterizare pe malul râului Mureş.
Cea mai recentă teorie asociază obiectul preistoric din aluminiu cu navele vimana din mitologia indiană. Despre ce e vorba? De mulţi ani, oamenii de ştiinţă şi-au dat seama că textele religioase ale Vedelor au valoare descriptivă, putând fi descifrate în ele detalii inginereşti uimitoare ale aeronavelor vimana. Scrierile vechi denumeau vimana aparatele de zbor. Acelaşi cuvânt este folosit şi astăzi în limba indiană modernă pentru aeronavă.
În Vede, se spune că majoritatea navelor vimana au fost utilizate acum 11.000 de ani pentru transportul prin atmosferă, altele, sub apă. Unele aveau câte două motoare, cum ar fi agnihotra-vimana, altele, cum ar fi Gaja-vimana, erau dotate cu mai multe.
obiect la Aiud - Mistere din Romania: Extratereştrii au pierdut un obiect la Aiud
Goodha permitea pilotului să facă vimana invizibilă, Pralaya proiecta o undă distrugătoare printr-un tub, Jalada roopa îl instruia pe pilot asupra proporţiilor corecte ale anumitor substanţe chimice care învăluiau vimana şi îi dădea aspectul unui nor.
Se observă lesne că aceste vehicule zburătoare sunt asemănătoare celor militare moderne. Există două ipoteze: fie oamenii au avut cândva o tehnologie extrem de avansată, fie aceste nave sînt de provenienţă extraterestră. În orice caz, obiectul de la Aiud se potriveşte perfect ca talpă a trenului de aterizare de la navele vimana
loading...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

To Top