Mistere

Mistere: Cutiile din piatră descoperite în piramidele din Egipt

Ansamblul subteran numit Serapeum aflat lângă piramidele din Egipt a fost deschis publicului în decembrie 2012 şi este format dintr-o reţea subterană de tuneluri şi camere cu numeroase nişe şi arcade.

În acele nişe, arheologii au descoperit cel puţin 22 de cutii din piatră, precum nişte monoliţi, cântărind între 60 şi 70 de tone fiecare, în greutate fiind inclus şi capacul masiv de aproximativ 30 de tone.

Unul dintre aspectele remarcabile în legătură cu aceste cutii, care sunt goale în interior, este că suprafaţa lor este executată cu o precizie excepţională, toleranţa la planeitate fiind de doar câteva zecimi de milimetru; de asemenea, unghiurile acestor enigmatice paralelipipede sunt realizate la o perpendicularitate perfectă (exact 90 de grade).

Mai mult decât atât, interiorul acestor gigantice „cutii” din piatră goale este atât de bine şlefuit, încât suprafaţa acestora este precum oglinda.

Existenţa acestor construcţii extraordinare, cum ar fi Serapeum sau piramidele de pe platoul Gizeh demonstrează că populaţia acelor vremuri nu ar fi putut realiza niciodată, tehnologic vorbind ansamblurile arhitectonice de o aşa complexitate şi precizie.

Cine și de ce a construit aceste cutii din piatră misterioase? Care a fost rolul lor și de ce au fost descoperite goale? Aceste întrebări rămân și în ziua de astăzi fără niciun răspuns clar. Este limpede că aceste cutii din piramide au avut un scop, dar nimeni nu poate spune care a fost acesta.

loading...

Un argument simplu şi logic ar fi următorul (pe lângă nenumărate alte dovezi ce desfiinţează „blocada” ştiinţei „moderne” instituită în scopul ascunderii adevărului): dacă egiptenii din antichitate aveau în urmă cu 4-5 mii de ani cunoştinţele necesare edificării unor astfel de construcţii foarte complexe, unde ar fi trebuit să ne aflăm noi în prezent din acest punct de vedere, al tehnologiei construcţiilor?

Cutiile din piatr%C4%83 - Mistere: Cutiile din piatră descoperite în piramidele din Egipt

În loc de aceasta, chiar şi în zilele noastre construim case din chirpici sau nu suntem capabili să proiectăm coloşi de genul piramidelor din Egipt. Într-adevăr, proiectarea şi construcţia unor astfel de monumente, la parametrii la care ele au fost realizate, chipurile, „în urmă cu 4500 de ani”, nu este posibilă în prezent, după cum au declarat unii dintre inginerii, arhitecţii şi oamenii de ştiinţă care încă mai dau dovadă de un anumit bun simţ şi decenţă ştiinţifică.

loading...
To Top